Ahşap oymacılığı, sigara ve kahvehane alışkanlığından kurtulmanın anahtarı oldu

Murat Özdemir, ahşap oymacılığı sayesinde sigara ve kahvehane alışkanlığından kurtuldu. Bu yeni hobi, sağlığına da olumlu katkılar sağladı.Ahşap oymacılığı, sigara ve kahvehane alışkanlığından kurtulmanın anahtarı oldu
Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki Murat Özdemir, ahşap oyma sanatıyla tanışarak yıllardır sürdürdüğü sigara ve kahvehane alışkanlığından kurtuldu.

AHŞAP OYMA SANATIYLA TANIŞMA
Özdemir, sigara ve kahvehane alışkanlığını bırakmak için internette gördüğü ahşap oymacılığına yöneldi. Doğada bulduğu ağaç parçalarından kaşık, masa, baston, sandalye ve mutfak gereçleri yaparak bu hobisi sayesinde sigarayı geride bıraktı. Kendi tabiriyle, 'ahşabın içindeki sanatı gören' Özdemir, ağaç parçalarını dekoratif ürünlere dönüştürmekle kalmayıp, sağlığına da dikkat ediyor.

HOBİSİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Mesai bitiminde ve hafta sonları hayvan otlatırken oymak için ayırdığı kaşıkları alıp doğanın tadını çıkaran Özdemir, çevresinden de takdir topluyor. “Cebime iki kaşık alıyorum, oyuyorum, hoşuma gidiyor” diyen Özdemir, eline aldığı aletlerle artık sigara içme isteğini bastırarak, yeni bir yaşam tarzı benimsedi.

SAĞLIĞINA DİKKAT EDİYOR
Erken yaşta sigaraya başladığını anlatan Özdemir, 18 yıldır sigara içmediğini ve bunun hayatında önemli değişiklikler yarattığını belirtiyor. Kendine söz vererek bu alışkanlıktan kurtulduğunu dile getiren Özdemir, arkadaşlarına da sigarayı bırakmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. “Her gün akşam burada kaşık yapıyorum, buyurun gelin. Hem çayımızı kahvemizi içelim hem de bu sigaradan kurtulalım” diyerek çevresine çağrıda bulundu.
- 22:51Wells Fargo'dan altın tahminleri: 2026 için 5.500 dolar bekleniyor
- 22:42Yemen heyetinden Kütahya'ya ziyaret: Dostluk ve eğitim işbirliği masada
- 22:33Bilecik'te piknikçiler doğayı kirletti: Kamu malına zarar verildi
- 22:25Fethiye'de kapı gürültüsü kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı!
- 22:15İBAN mağduru genç, adalet arayışında umutsuzluk yaşıyor



