ÇEVRE
Yayınlanma : 24 Ocak 2026 12:01
Afyonkarahisar sokaklarında şaşırtıcı bir keşif: Uçamayan pelikan bulundu!

Afyonkarahisar'da sokakta bulunan ve uçamayan yaralı pelikan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Ahmetpaşa beldesinde, sokakta yürüyen genç bir kişi tarafından uçamayan bir pelikan bulundu. Bulunan kuş, koruma altına alındı.
Yaralı Kuş Sokakta Bulundu
Olay, beldede yaşayan Talha Coşkun isimli gencin sokakta yürürken fark etmesiyle ortaya çıktı. Coşkun, büyük bir kuşun uçmaya çalıştığını ancak her denemesinde yere düştüğünü gördü. Yaklaştığında kuşun yaralı olduğunu anlayan Coşkun, hayvanı dikkatlice kucaklayarak durumu yetkililere bildirdi.
Doğa Koruma Ekipleri Devrede
İhbar üzerine olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, yaralı pelikanı teslim alarak koruma altına aldı. Kuşun neden uçamadığına dair incelemeler başlatıldı.
- 10:49Başkan Tugay, Kiraz'da yol ve asfalt müjdesi verdi
- 10:42Brad Pitt, penis kremi firmasıyla davalık oldu: İsim krizi büyüyor
- 10:35Ilıca'da 77 yıllık bayramlaşma geleneği coşkuyla sürdü
- 10:28Karadeniz'in sesi Kazım Koyuncu'nun hayatı beyaz perdede canlanıyor: Cem Yiğit Üzümoğlu başrolde
- 10:21Karakaya Barajı'ndaki su tahliyesi, vatandaşlar için göz alıcı bir manzara sundu






