Afyonkarahisar'da kurtarma ekibinin akreditasyon süreci hız kesmeden devam ediyor

Afyonkarahisar'da Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi'nin akreditasyon süreci, eğitimlerle devam ediyor. Ekip, afet bilinci ve müdahale yöntemleri üzerine eğitim aldı.
Afyonkarahisar Valiliği'nin destekleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve AFAD tarafından kurulan Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi'nin akreditasyon süreci sürüyor.
EĞİTİM FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bu kapsamda, ekip personelinin eğitimlerini tamamlaması ve akreditasyon sürecine hazırlanmaları amacıyla bir dizi faaliyet planlandı. İlk olarak, bilgilendirme toplantısı ve ardından afet farkındalık ile yangın eğitimi düzenlendi. Kocatepe Spor Kompleksi B Blok Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Vahit Yıldız ve diğer kurum personeli katıldı.
AFET BİLİNCİ ARTIRILIYOR
Eğitim sırasında afet bilinci, risklere karşı alınması gereken önlemler ve doğru müdahale yöntemleri hakkında kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Bu eğitimlerin, ekip üyelerinin afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla önemli olduğu vurgulandı.
- 21:27Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü şarampole uçtu: Anne ve bebeği yaralandı
- 21:02Taşoluk Tüneli adeta savaş alanına döndü: 6 araç birbirine girdi, 2 kişi yaralandı
- 20:38Jandarma astsubay Yusuf Ergün, görevde şehit oldu
- 20:28Büyükmandıra'da yağlı güreş heyecanı: İsmail Koç başpehlivan oldu
- 20:12Kırk Merdiven Şelalesi'nde mahsur kalan vatandaş, 5 saatlik kurtarma çalışmasıyla kurtarıldı






