YAŞAM
Yayınlanma : 21 Şubat 2026 21:48

Afrika'da Ramazan coşkusu: UKABDER yetimhanelerinde sevinç dolu hazırlıklar

Afrika'da Ramazan coşkusu: UKABDER yetimhanelerinde sevinç dolu hazırlıklar
UKABDER, Çad'daki yetimhanelerde Ramazan'ı coşkuyla karşılarken, süslemeler, etkinlikler ve iftar sofralarıyla çocukları sevindirdi. Ayrıca köylerde erzak ve sıcak yemek dağıtımları da sürüyor.

Uluslararası İnsanı Yardım Derneği (UKABDER), Ramazan ayını Afrika ülkesi Çad'daki yetimhanelerinde büyük bir coşku ve hazırlıkla karşıladı. Günler öncesinden başlayan çalışmalar kapsamında yetimhaneler Ramazan'a özel süslemelerle donatıldı, çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi ve iftar sofraları kuruldu. Bu hazırlıklar, yetim çocukların yüzlerinde büyük bir tebessüm oluştururken, bölgede kapsamlı bir yardım seferberliği de başlatıldı.

teknik yapı

RAMAZAN COŞKUSU YETİMHANELERDE YAŞANIYOR

UKABDER tarafından yetimhanelerde yapılan hazırlıklar arasında Ramazan temalı dekorasyonlar, ışıklandırmalar ve süslemeler yer aldı. Çocukların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde ilahiler söylendi, oyunlar oynandı ve Ramazan'ın manevi atmosferi hep birlikte yaşandı. Yetimhanelerde kalan çocuklar, unutamayacakları bir Ramazan başlangıcına adım attı. UKABDER yetkilileri, Ramazan boyunca her gün yetimhanelerde iftar sofralarının kurulacağını ve çocuklara düzenli yemek ikramlarının devam edeceğini bildirdi. Sunulan menülerde et, pilav, cips, sebze, meyve, içecek ve lokma bulunuyor. Dernek yetkilileri, bu menülerin kişi başı 120 TL'ye mal olduğunu belirterek, bu yardımların sürdürülebilirliği için destek çağrısında bulundu.

YARDIM SEFERBERLİĞİ KÖYLERE DE UZANDI

UKABDER gönüllüleri tarafından yürütülen Ramazan faaliyetleri yalnızca yetimhanelerle sınırlı kalmadı. Ramazan ayı boyunca Afrika'nın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi köylerde de yardım faaliyetleri sürdürüldü. Bölgedeki yoksul aileler için erzak paketleri hazırlandı ve dağıtıldı, ayrıca günlük sıcak yemek dağıtımları da gerçekleştirildi. Köylerde yapılan yemek dağıtımlarında her gün binlerce ihtiyaç sahibine pilav, et ve patatesten oluşan yemekler ulaştırılıyor. Bu dağıtımların kişi başı maliyetinin 25 TL olduğu belirtildi. Ramazan boyunca dağıtılacak erzak paketleri ise pirinç, yağ, makarna, un, sabun, deterjan, patates, soğan, tuz ve salça gibi temel gıda maddelerini içeriyor ve binlerce aileye ulaşması hedefleniyor. Bir erzak paketinin bedeli ise 1000 TL olarak açıklandı.

BAŞKAN UĞUR'DAN DESTEK ÇAĞRISI

Faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan UKABDER Başkanı Murat Uğur, Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik ayı olduğunu vurgulayarak destek çağrısında bulundu. Uğur, "Ramazan ayının gelişini UKABDER olarak Afrika’daki yetimhanelerimizde büyük bir coşkuyla karşıladık. Çocuklarımızın yüzündeki mutluluk bizim için en büyük motivasyon. Ramazan boyunca her gün iftar sofralarımız kurulacak ve yetimlerimize düzenli yemek ikramlarımız devam edecek. Bunun yanında köylerde yaşayan yoksul ailelerimize erzak ve sıcak yemek dağıtımlarını sürdürüyoruz." dedi. Uğur, tüm bu faaliyetlerin gönüllülerin emeği ve hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştiğini belirterek, "Afrika’daki kardeşlerimize ulaşmak, onların sofralarına bir lokma katkı sunmak isteyen herkesi bu iyiliğe destek olmaya davet ediyoruz. Ramazan boyunca hem iftar sofralarımızın hem de erzak dağıtımlarımızın devam edebilmesi için bağışçılarımızın desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.