• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
DÜNYA
Yayınlanma : 01 Eylül 2025 16:59

Afganistan'da deprem: 800'ü aşkın ölü, 2500'ü aşkın yaralı

Afganistan'da deprem: 800'ü aşkın ölü, 2500'ü aşkın yaralı
Afganistan'da 6 büyüklüğünde meydana gelen depremde, Birleşmiş Milletler'in ilk raporuna göre 800'den fazla kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afganistan'da meydana gelen depremin ilk bilançosunu açıkladı. Depremde 12 bin kişinin doğrudan etkilendiği belirtilirken, can kaybının artması bekleniyor.

sempati mobilya

YIKICI DEPREMİN ARDINDAN İLK BİLANÇO

Yerel saatle 23.47'de, 6 şiddetindeki depremin merkez üssü, Celalabad şehrinin yaklaşık 30 kilometre kuzeydoğusundaki Kama ilçesi olarak tespit edildi. OCHA raporunda, Kunar, Lağman, Nangerhar ve Nuristan illerinde en az 800 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 2 bin kişinin de yaralandığı ifade edildi. Rapora göre, ulaşım yollarının kapanması nedeniyle yaralıların çoğu, dağlık ve ulaşılması zor bölgelerde bulunuyor.

ARA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Birleşmiş Milletler, arama kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştıkça can kaybının artabileceğini belirtti. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 6 olarak duyururken, Afganistan geçici hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, can kaybının 800'ü, yaralı sayısının ise 2 bin 500'ü geçtiğini açıkladı. Afganistan'daki yetkililer, bu depremin ülkeyi vuran en şiddetli depremlerden biri olduğunu vurguladı.