AFAD Başkanı Pehlivan ve Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Mladenov, Gazze'deki İnsani Durumu Masaya Yatırdı

AFAD Başkanı Pehlivan, Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Mladenov ile Gazze'ye yapılan insani yardımları ve karşılaşılan engelleri görüştü. Türkiye'nin desteğinin süreceği vurgulandı.AFAD Başkanı Pehlivan ve Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Mladenov, Gazze'deki İnsani Durumu Masaya Yatırdı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Nikolay Mladenov ve heyetini ağırladı. Gerçekleşen görüşmede, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü insani yardım çabaları ve bu yardımların ulaştırılmasındaki zorluklar detaylı bir şekilde ele alındı.

GAZZE'YE YARDIM VE ENGELLER MASADA
Görüşmede öne çıkan konular arasında, insani yardım faaliyetlerinin İsrail tarafından engellenmemesi için Barış Kurulu'nun üstlenmesi gereken roller, enkaz kaldırma çalışmaları, konteyner kent kurulumları için alan tahsisi ve sahra hastanelerinin kurulması gibi acil ihtiyaçlar yer aldı. Mladenov'un bu konularda gerekli girişimlerde bulunması beklentisi dile getirildi.

TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ VE AFAD'IN ROLÜ
AFAD Başkanı Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Gazze halkına yönelik insani yardım çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini vurguladı. Pehlivan, AFAD'ın koordinasyonunda ilgili tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle birlikte büyük bir gayret gösterildiğini belirtti. Toplantıya Birleşmiş Milletler Gazze Yüksek Temsilcisi Özel Asistanı Noura El Ouahab, İnsani ve Teknik Yardımlar Genel Müdürü Büyükelçi Korkan Karakoç, Ortadoğu Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Demirer, Filistin İnsani Yardımlar Koordinatörü Büyükelçi Mehmet Güllüoğlu, Orta Doğu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karaçay, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürü Ahmet Nehar Poçan, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Maruf Yaman ve Uluslararası İnsani Yardım Dairesi Başkanı Seyfettin Karabulut da katıldı.
- 14:37Muğla’da 19 Mayıs coşkusu: Gençliğe ve bağımsızlığa vurgu
- 14:20Didim'de 19 Mayıs coşkusu: Sahnelenen Kurtuluş Savaşı oratoryası ve dans gösterileri nefes kesti
- 14:09Standard Chartered, 7 binden fazla çalışanını işten çıkaracak
- 13:59Kaliforniya'nın zenginliği Türkiye'den filizlendi: 'Calimyrna' incirinin gizli Anadolu sırrı
- 13:48Nilüfer, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı: Gençlik ve Cumhuriyet vurgusu




