• ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 17 Şubat 2026 19:02

ADÜ'de yağış sonrası yurt yoluna güvenlik önlemi alındı

ADÜ'de yağış sonrası yurt yoluna güvenlik önlemi alındı
ADÜ Merkez Kampüsü'nde, aşırı yağışlar nedeniyle hasar gören yurt yoluna güvenlik önlemi alındı, yol geçici olarak kapatıldı ve öğrenciler için alternatif ulaşım düzenlemesi yapıldı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Kampüsü'nde, KYK yurt binalarına ulaşımı sağlayan güzergahta, aşırı yağışlar nedeniyle yolda hasar oluştu. Üniversite yönetimi, güvenlik gerekçesiyle bu yolu geçici süreyle araç ve yaya trafiğine kapattığını duyurdu.

teknik yapı

ALTERNATİF ULAŞIM DÜZENLEMESİ DEVREYE ALINDI

Yolun kapalı olduğu süre boyunca öğrenciler için alternatif ulaşım düzenlemesi yapıldı. Öğrencilerin, sınıflar girişinde hizmet veren ring araçlarını kullanmaları istendi. Yurtlara yaya olarak ulaşım sağlayacak öğrencilerin ise belirlenen alternatif güzergahı tercih etmeleri gerektiği bildirildi.

TADİLAT ÇALIŞMALARI PLANLANIYOR

Üniversite yönetimi, teknik ekipler ve ilgili kurumlar tarafından gerekli incelemelerin gerçekleştirildiğini açıkladı. Tadilat ve güçlendirme çalışmalarının, hava şartlarının elverdiği ölçüde en kısa sürede tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. Bu önlemler, öğrencilerin can ve mal güvenliğini korumak amacıyla alındı.