ASAYİŞ
Yayınlanma : 12 Ocak 2026 00:20

Adıyaman'da alkollü ve ehliyetsiz sürücü ters şeride girerek iki kişiyi yaralattı

Adıyaman'da alkollü ve ehliyetsiz sürücü ters şeride girerek iki kişiyi yaralattı
Adıyaman'da alkollü ve ehliyetsiz bir sürücünün ters şeride geçerek motosikleti devirmesi sonucu, kendisi ve bir yaya yaralandı; soruşturma başlatıldı.

Adıyaman'ın merkezine bağlı Kömür Beldesi'nde, alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlenen bir sürücünün ters şeride geçmesi sonucu meydana gelen kazada iki kişi yaralandı. Plakası henüz öğrenilemeyen motosikleti kullanan Metin Ç. (18), kontrolünü kaybederek aracı devirdi ve bu sırada yol kenarında yürüyen 13 yaşındaki Hilal B.'ye çarptı.

teknik yapı

KAZANIN DRAMATİK DETAYLARI

Olay, sürücünün motosikletiyle yolun karşı şeridine geçmesiyle başladı. Kontrolünü kaybeden Metin Ç., motosikletin devrilmesine ve sürüklenmesine neden oldu. Bu sırada motosiklet, yaya olarak ilerleyen genç kıza çarparak her iki kişinin de yaralanmasına yol açtı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

SÜRÜCÜNÜN ŞOK EDEN DURUMU

Yapılan incelemelerde, sürücü Metin Ç.'nin hem ehliyetsiz hem de alkollü olduğu tespit edildi. Bu durum, kazanın nasıl meydana geldiğine dair ciddi soru işaretleri doğurdu. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturma başlatarak olayın tüm yönlerini araştırmaya başladı.

SONRASINDA YAŞANANLAR

Yaralıların hastanede tedavi altına alındığı bildirilirken, sürücünün durumu ve kazaya ilişkin hukuki süreçler devam ediyor. Olay, trafik kurallarına uymanın ve alkollü araç kullanmanın tehlikelerini bir kez daha gözler önüne serdi.