ASAYİŞ
Yayınlanma : 01 Kasım 2025 10:17

Adanada DEAŞa karşı nefes kesen operasyon: 3 kişi hapiste

Adanada DEAŞa karşı nefes kesen operasyon: 3 kişi hapiste
Adanada DEAŞa yönelik operasyonda 6 şüpheli yakalandı, bunlardan 3ü tutuklandı. Operasyonda ruhsatsız tabanca, mermi ve yasaklı yayınlar ele geçirildi.
Adanada DEAŞa karşı nefes kesen operasyon: 3 kişi hapiste

Adanada, terör örgütü DEAŞın kadrolarına yeni üyeler kazandırmaya çalıştığı ve örgüt propagandası yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 3 kişi tutuklandı.

teknik yapı

TERÖRLE MÜCADELEDE BÜYÜK BAŞARI

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin titiz çalışmaları sonucunda, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaparak taban oluşturduğu tespit edilen 6 şüpheli belirlendi. Bu şüphelilerin adreslerine, TEM ve özel harekat timlerinin de katıldığı eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında kapılar koçbaşıyla kırılarak içeri girildi ve 6 şüpheli de gözaltına alındı.

DİJİTAL MATERYALLER VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 16 adet mermi, çok sayıda yasaklı yayın ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin, kapatılan örgüt yayın organlarındaki içerikleri ve toplatma kararı bulunan kitapları kullanarak örgüte eleman kazandırmaya çalıştığı, ayrıca sosyal medyadaki paylaşımlarla örgütün tabanını canlı tutmayı hedeflediği iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü tutuklanırken, diğer 3ü ise adli kontrol şartıyla ve yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.