• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
ASAYİŞ
Yayınlanma : 24 Mayıs 2026 14:40

Adana ve Konya'da büyük alkol operasyonu: 13 bin litreden fazla kaçak içki ele geçirildi, 5 kişi tutuklandı

Adana ve Konya'da büyük alkol operasyonu: 13 bin litreden fazla kaçak içki ele geçirildi, 5 kişi tutuklandı
Adana ve Konya'da 8 aylık takibin ardından jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 13 bin 633 litre kaçak alkol ele geçirildi. 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.
Adana ve Konya'da büyük alkol operasyonu: 13 bin litreden fazla kaçak içki ele geçirildi, 5 kişi tutuklandı

Adana ve Konya'da kaçak alkol üretimi ve satışına yönelik jandarma ekiplerince yürütülen kapsamlı operasyonda, toplam 13 bin 633 litre kaçak alkol ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sempati mobilya

Adana ve Konya\

8 AYLIK TAKİBİN ARDINDAN BÜYÜK OPERASYON

Adana İl Jandarma Komutanlığı, kaçak içki ticaretinin önlenmesi amacıyla 8 ay süren titiz bir istihbarat ve teknik takip çalışması yürüttü. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinler doğrultusunda gerçekleştirilen bu takip, Adana ve Konya'da belirlenen birçok adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla sonuçlandı. Operasyonların ana hedefi, yasa dışı yollarla piyasaya sürülmeye çalışılan alkolün önüne geçmekti.

Adana ve Konya\

KAÇAK ALKOL TİCARETİNE DARBE: 5 TUTUKLAMA

Yapılan operasyonlar neticesinde toplamda 13 bin 633 litrelik devasa miktarda kaçak alkol ele geçirildi. Bu büyük operasyonda yakalanan 7 şüpheli, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol şartı uygulandı. Bu operasyon, kaçak alkol ticaretine karşı verilen mücadelede önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.