Adana'nın Saimbeyli ilçesinde iki gün boyunca etkili olan sağanak yağışlar, bölgede ciddi bir afete dönüştü. Yağmurların ardından debisi hızla yükselen Göksu Nehri taştı ve Kozan-Kayseri karayolunda heyelan meydana gelerek yolun çökmesine neden oldu. Kozan ilçesinde gece yaşanan sel felaketinin yarattığı hasar, sabah saatlerinde netleşti ve karayolu ulaşıma tamamen kapatıldı.

YOL KAPATILDI, İLÇE GİRİŞ-ÇIKIŞLARI KAPALI
Saimbeyli Kaymakamı Emre Aydın ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, kaya düşmeleri ve heyelan nedeniyle kullanılamaz hale gelen bölgede güvenlik önlemi olarak ilçe giriş ve çıkışlarının kapatıldığını açıkladı. Bu karar, bölgedeki riski azaltmak ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.

BELEDİYE BAŞKANI: AFET BOYUTUNDA YAĞIŞLAR YAŞANDI
Belediye Başkanı Mahmut Dal, yaşanan yağışların afet boyutunda olduğunu vurgulayarak, "Karayolu tamamen kullanılamaz hale geldi. Göksu Nehri kapasitesinin çok üzerinde su aldı, debisi yükselmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesine ait mezbaha da sular altında kaldı. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve güvenlik güçlerimizle birlikte can güvenliğini sağlayarak iş makineleriyle müdahale etmeye çalışıyoruz" dedi. Ekipler, bölgede yol açma çalışmalarını sürdürüyor.







