ASAYİŞ
Yayınlanma : 05 Ağustos 2025 21:55

Adana'da alkollü ve ehliyetsiz sürücü kaza yaptı: Sosyal medyadan yardım istedi

Adana'da alkollü ve ehliyetsiz sürücü kaza yaptı: Sosyal medyadan yardım istedi
Adana'nın Kozan ilçesinde alkollü ve ehliyetsiz sürücü A.E., tescilsiz motosikletiyle kaza yaptı. Yaralanan sürücü ve yolcusu, 112 yerine sosyal medyadan yardım istedi. Sürücüye 30 bin TL ceza kesildi, yolcu gözaltına alındı.

Adana'nın Kozan ilçesinde dün gece yaşanan trafik kazasında, alkollü ve ehliyetsiz sürücü A.E., tescilsiz motosikletiyle kaza yaptı. Kazada sürücü A.E. ve yolcu T.G. yaralandı.

teknik yapı

SOSYAL MEDYA YARDIM ÇAĞRISI

Yaralananlar, 112 Acil Komuta Merkezi'ni aramak yerine sosyal medyadan yardım istedi. A.E.'nin sosyal medya paylaşımında, 'Çocukluğumun geçtiği adamla sanırım bugün de öleceğiz. Büyük bir kaza geçirdik. Şu an bize kimse yardım etmiyor. Allah'ını seven bize yardım etsin, yolda kaldık' ifadeleri yer aldı. Mahalle sakinlerinden birinin yardımıyla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.

YARALILARIN DURUMU

Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, sürücü A.E.'nin alkollü olduğu ve tescilsiz motosiklet kullandığı tespit edildi. Yolcu T.G.'nin ise mala zarar verme ve tehdit suçlarından arandığı belirlendi. Tedavisi tamamlanan sürücü A.E.'ye 30 bin TL idari para cezası uygulanırken, T.G. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.