Adalet Bakanı Tunç: Filistin'de soykırım işlendi, ateşkes kalıcı olmalı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Filistin'de iki yıldır soykırım işlendiğini belirterek, Türkiye'nin ateşkes anlaşmasında büyük katkı sağladığını ve barışın kalıcı olması temennisinde bulundu. Bakan Tunç ayrıca, Türkiye'nin eğitim ve hukuk alanındaki hedeflerinAdalet Bakanı Tunç: Filistin'de soykırım işlendi, ateşkes kalıcı olmalı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırıkkale Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Filistin'de yaşanan insanlık dramına ve Türkiye'nin diplomatik çabalarına değindi.

FİLİSTİN'DE YAŞANAN DRAM
Bakan Tunç, Filistin'de iki yıldır süren bir soykırım ve insanlık suçu işlendiğini belirterek, "Ateşkes anlaşmasıyla umutlandık. Bu ateşkesin kalıcı olması, orada yeniden insanlık suçunun işlenmemesi, Filistinli ve Gazzelilerin nefes alabilmesi, Gazze’nin yeniden inşa edilmesi ve huzurun sağlanması temennilerimizi devam ettiriyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN DİPLOMATİK ROLÜ
Türkiye'nin soykırımın önlenmesi konusunda uluslararası alanda aktif rol üstlendiğini vurgulayan Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük gayret gösterildi. Diplomatik çalışmalar yürütüldü, diğer dünya ülkelerinin harekete geçirilmesi için yoğun çaba sarf edildi. Ateşkes anlaşmasının yapılmasında da Türkiye büyük katkı sağladı. Temennimiz, bombardımanların bir an önce durması ve Gazzeli mazlumların yeniden nefes alabilmesidir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YÜZYILI VE EĞİTİM HEDEFLERİ
Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde ülkenin hedeflerine vurgu yapan Tunç, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin dünyada en güçlü ülkeler arasında yer alacağına inandığını söyledi. Üniversitelerle ilgili hedeflere de değinen Bakan Tunç, 2029 yılına kadar en az iki üniversitenin dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına, en az 10 üniversitenin ise ilk 500 üniversite arasına girmesi gerektiğini belirtti. Hukuk fakültelerinde kontenjanların azaltılması, ikinci öğretimin kaldırılması ve başarı sıralamasının 100 bine çekilmesi gibi düzenlemelerin önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacağını duyurdu. Hukuk eğitiminde kaliteyi artırmaya yönelik Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve hâkim-savcı yardımcılığı sisteminin de uygulamaya geçtiğini hatırlattı.
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart
- 03:01Hollanda'da şaşırtan tarım yöntemi: Yüzüstü yatarak para kazanıyorlar!
- 02:51Mısır'da keşfedilen fosil, primat evrimini yeniden tanımlıyor
- 02:41Hayalet köyde yaşam: Ölenler için değil, kalanlar için bebekler dikiliyor




