Açgözlü dolandırıcılar, sahte kimlikleriyle jandarmaya yakalandı: 2 buçuk milyon TL dolandırdılar

Hatay'da kendilerini savcı ve polis gibi tanıtıp bir kişiyi 2.5 milyon TL dolandıran 2 şüpheli, 800 bin TL daha isteyince jandarma tarafından sahte kimlikleriyle suçüstü yakalanıp tutuklandı.
Hatay'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak bir vatandaşı tam 2 buçuk milyon TL dolandıran şahıslar, 800 bin TL daha isteyince jandarma operasyonuyla suçüstü yakalandı. Operasyonda ele geçirilen sahte kimlikler ise dikkatlerden kaçmadı.

JANDARMA ANINDA HAREKETE GEÇTİ
Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İskenderun ilçesi Akçay Mahallesi'nde yaşanan olay üzerine hemen harekete geçti. 25 Şubat günü saat 10.30 sularında M.S. isimli mağdur, 19 Şubat'ta kendisini Cumhuriyet savcısı ve polis olarak tanıtan kişilerce 2 milyon 500 bin TL dolandırıldığını belirterek jandarmaya başvurdu. Mağdurun, şüphelilerin tekrar iletişime geçerek hesabındaki 800 bin TL'yi de talep ettiğini bildirmesi üzerine jandarma ekipleri operasyon için hazırlıklarını tamamladı.

SAHTE KİMLİKLER VE SUÇÜSTÜ YAKALAMA
Planlı ve koordineli bir çalışmayla, dolandırıcılık olayının gerçekleşeceği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alındı. Aynı gün saat 15.30'da mağdurun yanına gelen L.G. ve E.V. isimli şüpheliler, 800 bin TL'yi teslim almaya çalıştıkları sırada jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Yapılan üst aramasında, şüphelilerin üzerinde 2 adet sahte polis kimliği ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan iki şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
- 22:37Manisa'da iş arayanlarla işverenler dijital platformda buluştu
- 22:28Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama gerçekleşti
- 22:18Kastamonu'da nefes kesen uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli yakalandı!
- 22:08Kaleli öğrenciler halk oyunlarında bölge birinciliği kazandı
- 21:59Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul'dan şok istifa: CHP'den ayrıldı




