DÜNYA
Yayınlanma : 03 Ocak 2026 17:54

ABD, Maduro ve eşini yatak odalarından böyle sürükledi: Şok eden operasyon detayları!

ABD, Maduro ve eşini yatak odalarından böyle sürükledi: Şok eden operasyon detayları!
ABD basını, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ve eşinin ABD güçlerince yatak odalarından sürüklenerek çıkarıldığını duyurdu. Trump saldırıyı doğrularken, Adalet Bakanı Bondi çifte yönelik suçlamaları sıraladı.

ABD basını, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores'in ABD güçleri tarafından yatak odalarından sürüklenerek çıkarıldığına dair şok edici detayları duyurdu.

teknik yapı

Operasyonun Gece Yarısı Gerçekleştiği Bildirildi

CNN'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, operasyon sırasında çiftin uyuduğu ve olayın gece yarısı gerçekleştiği belirtildi. Venezuela'nın başkenti Caracas'ta yerel saatle 02.00 sularında duyulan patlama ve uçak sesleri, operasyonun başladığına işaret etti. Venezuela yönetimi, bu patlamaların ardından ABD'yi ülkenin çeşitli sivil ve askeri tesislerine saldırı düzenlemekle suçladı.

Trump Duyurdu, Adalet Bakanı Suçlamaları Sıraladı

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik büyük çaplı bir saldırı düzenlendiğini ve Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını doğruladı. ABD Adalet Bakanı Pam Bondi ise Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında ABD'de suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bondi, Maduro'ya "uyuşturucu terörizmi, kokain kaçakçılığı, ABD'ye karşı makineli tüfek ve yıkıcı cihazlara sahip olma" gibi ciddi suçlamaların yöneltildiğini belirtti. Venezuela yönetimi, bu saldırıyı kınamak için uluslararası topluma çağrıda bulunurken, olay dünya genelinde farklı tepkilere yol açtı.