DÜNYA
Yayınlanma : 15 Nisan 2026 03:41

ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı

ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
ABD Temsilciler Meclisi'nde taciz iddialarıyla karşı karşıya kalan Demokrat Swalwell ve Cumhuriyetçi Gonzales görevlerinden istifa etti. Soruşturmaların gölgesinde alınan bu kararlar, kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde iki önemli isim, taciz iddialarının gölgesinde görevlerinden istifa etti. Demokrat Temsilci Swalwell ve Cumhuriyetçi Temsilci Gonzales, yaptıkları yazılı açıklamalarla görevden ayrıldıklarını resmen duyurdu.

teknik yapı

ABD Kongresi\

İhraç Süreci ve İstifalar

İki Kongre üyesi hakkında ABD Temsilciler Meclisi'nde ihraç oylaması yapılması planlanırken, gelen bu istifa açıklamaları ABD kamuoyunda geniş yankı buldu. Demokrat Swalwell, yazılı açıklamasında hakkındaki cinsel taciz iddialarını reddetti ve California valiliği adaylığından da çekildiğini belirtti. Cumhuriyetçi Gonzales ise hakkındaki cinsel taciz iddialarının ardından görevinden ayrıldığını duyurdu. Bu gelişmelerle birlikte ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi'nin bu konudaki soruşturması da fiilen sona ermiş oldu.

Swalwell Hakkında Ağır Suçlamalar

Demokrat Temsilci Swalwell'in başı, aralarında birlikte çalıştığı bir iş arkadaşının da bulunduğu beş kadın tarafından cinsel taciz veya tecavüzle suçlanmasıyla dertteydi. Manhattan Bölge Savcılığı, New York'taki bir otel odasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili olarak Swalwell hakkında cezai soruşturma başlatmıştı. Swalwell ise tüm bu suçlamaları reddederek iddiaların asılsız olduğunu savunmuş ve bunlara karşı mücadele edeceğini belirtmişti.