Düzenleme : 24 Kasım 2025 10:34
Abd hükümeti'nin 43 günlük kapanması ekonomiye 11 milyar dolarlık zarar verdi

ABD'nin 43 günlük hükümet kapanması, ekonomide kalıcı bir 11 milyar dolarlık kayba yol açtı. Ancak bakan, gelecek yıl için umut verici büyüme tahmininde bulundu.
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, NBC'ye verdiği demeçte, hükümetin 43 gün boyunca kapalı kalmasının ekonomide kalıcı bir şekilde 11 milyar dolarlık bir kayba neden olduğunu açıkladı.
GELECEK YIL İÇİN UMUT VEREN GÖRÜŞLER
Bessent, faizlerdeki gevşeme ve vergi indirimleri sayesinde önümüzdeki yıl ekonomik büyümenin daha güçlü olacağını belirtti. Ayrıca, konut gibi faiz oranlarına duyarlı sektörlerin şu anda resesyon içinde olduğunu, ancak ABD ekonomisinin genelinde negatif büyüme riski bulunmadığını vurguladı.
ENFLASYONUN TEMEL NEDENLERİ
Enflasyon konusunda Trump yönetiminin uzun süredir benimsediği görüşleri tekrar eden Bessent, fiyat artışlarının arkasında hizmet sektörünün bulunduğunu ve geniş kapsamlı tarifelerin değil, hizmet maliyetlerinin enflasyonu tetiklediğini ifade etti. Enerji fiyatlarındaki gerilemenin genel fiyatları aşağı çekeceği beklentisini de dile getirdi.
- 12:29Bilecik'te dere taşması ulaşımı aksattı
- 12:22Kedi kurtarma operasyonunda ikinci perde: İki kez motoruna sığındı!
- 12:15Bursa'da alkollü sürücü bariyerlere çarptı, yaralı hastaneye kaldırıldı
- 12:09Kayserispor'un TFF 1. Lig'deki zorlu yolculuğu başlıyor: Rakipler ve deplasmanlar netleşti!
- 12:02Çin füzesi, ABD uçağını düşürdü iddiası gündemde






