ABD'de Valentina Gomez'in Kur'an-ı Kerim'i yakması büyük tepki çekti

ABD'li Cumhuriyetçi siyasetçi Valentina Gomez, seçim kampanyası videosunda alev makinesiyle Kur'an-ı Kerim yakarak İslam karşıtı nefret söylemlerinde bulundu. Bu olay sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.
ABD'de Cumhuriyetçi aday Valentina Gomez'in alev makinesiyle Kur'an-ı Kerim yaktığı video büyük tepki topladı. İslam'ı hedef alan nefret söylemleri sosyal medyada 'açık bir İslamofobi ve nefret suçu' olarak kınandı.
ALEV MAKİNESİYLE KUR'AN-I KERİM YAKILDI
ABD'li Cumhuriyetçi siyasetçi Valentina Gomez, seçim kampanyası kapsamında sosyal medyadan paylaştığı görüntülerde eline aldığı alev makinesiyle Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Gomez, görüntülerde 'İslam'ı bir an önce durdurmak gerektiğini' ileri sürdü ve nefret söylemlerini art arda sıralayarak, 'Müslümanlar, 57 Müslüman ülkesinden birine defolup gidebilir. Tanrı'nın yardımıyla Teksas'ta İslam'a son vereceğim' dedi. 'TEK GERÇEK TANRI İSRAİL'İN TANRISIDIR' diyerek Kur'an-ı Kerim yakmayı sürdüren Gomez, son olarak da yanmış Kur'an-ı Kerim'in yanında poz vererek videoyu sonlandırdı.
SOSYAL MEDYADA GENİŞ KINI
Videodaki nefret dolu söylemler aşırı sağ gruplar tarafından desteklenirken, sosyal medyada geniş kesimlerden tepki gördü. Kullanıcılar, Gomez'in açıklamalarını açık bir İslamofobi ve nefret suçu olarak nitelendirdi. Bu çıkış, yalnızca göçmen karşıtı bir kampanya dili değil, aynı zamanda bir dinin tamamen yasaklanmasını savunan radikal bir nefret söylemi olarak tepki çekti.
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı
- 09:57Söğütspor'dan dev derbi zaferi: Lideri deplasmanda devirdiler!
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar




