ABD, alıkoyduğu 20 İranlı denizciyi Pakistan üzerinden İran'a geri gönderdi

ABD, alıkoyduğu 20 İranlı denizciyi Pakistan aracılığıyla İran'a teslim etti. Bu gelişme, İran ve ABD arasındaki ilişkilerde önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor.
İran ile ABD arasındaki gergin ilişkilerde bir ilk yaşandı. Pakistan, Singapur karasularında İran gemilerine el konulmasının ardından, ABD'nin alıkoyduğu 20 İranlı denizcinin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmesini sağladı.
Pakistan'ın rolü kritik
İran’ın Pakistan Büyükelçisi Rıza Emiri, perşembe günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Pakistan hükümetine bu davayı takip ettiği ve denizcilerin serbest bırakılmasına yardımcı olduğu için teşekkür etti. Bu durum, uluslararası diplomasi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Tehlikeli koşullar
Büyükelçi Emiri, el konulan gemilerin denizcileri için Singapur yakınlarındaki sularda oldukça tehlikeli koşulların mevcut olduğunu belirtti. Bu süreçte Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Dışişleri Bakanlığı'na minnettarlığını dile getiren Emiri, uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.
- 07:59Mehmet Şimşek 'acil' döndü: Ekonomi yönetimi Cuma sabahı kritik zirvede
- 07:50Marmaris'te sezon öncesi temizlik seferberliği
- 07:40Erzincan'da sağanak sele dönüştü, sokaklar nehir oldu!
- 07:30Kurban Bayramı'nda kartlı harcama beklentisi 450 milyar lira
- 07:212026'nın aile otomobilleri belli oldu: Hyundai zirvede!





