DÜNYA
Yayınlanma : 22 Eylül 2025 23:19

Abbas: Gazze'deki savaşın derhal sona ermesi gerekiyor

Abbas: Gazze'deki savaşın derhal sona ermesi gerekiyor
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM'de yaptığı konuşmada Gazze'deki savaşın acilen sona erdirilmesi gerektiğini, insani yardımın ulaştırılması ve rehinelerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Hamas'ın saldırılarını da kınayan Abbas, Filistin'in

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler'deki konuşmasında Gazze'deki savaşın derhal ve kalıcı bir şekilde sona ermesi çağrısında bulundu.

teknik yapı

ATEŞKES VE İNSANİ YARDIM

Abbas, halkının açlıkla karşı karşıya olduğunu, kuşatmanın barışa hizmet etmediğini vurgulayarak, insani yardımın Birleşmiş Milletler aracılığıyla bölgeye ulaşmasını istedi. Tüm rehinelerin serbest bırakılmasını ve Gazze'den işgal güçlerinin çekilmesini talep etti. Gazze ve Batı Şeria'nın yeniden inşasının Kayı'daki uluslararası konferans aracılığıyla başlatılmasını önerdi.

HAMAS'IN ROLÜ VE İŞGALİN KINI

Abbas, Mısır, Katar ve ABD'nin arabuluculuğuyla savaşın sona erdirilmeye çalışıldığını belirtti. Filistin devletinin Gazze'deki yönetimi ele alabilecek tek yetkili kurum olduğunu ifade ederek, Hamas'ın yönetimde yer almaması gerektiğini ve diğer grupların silahlarını Filistin yönetimine teslim etmesi gerektiğini söyledi. İşgalcilerin suçlarını ve katliamını kınadı, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarını da kınadı. Yerleşimcilerin ilhak hareketlerini ve İsrail'in 'büyük İsrail' anlatısını da reddetti.