SİYASET
Yayınlanma : 09 Mart 2026 12:33

70'ten Fazla Ülke Kadınlar Günü İçin Ankara'da Buluştu: Dev Bir İftar Programı

70'ten Fazla Ülke Kadınlar Günü İçin Ankara'da Buluştu: Dev Bir İftar Programı
SATKOF ve USTKON, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 70'ten fazla ülkeden temsilcilerin katıldığı büyük bir iftar programı düzenledi. Programda kadınların rolü ve uluslararası iş birlikleri ele alındı.

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) ve Uluslararası Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (USTKON) iş birliğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Ankara'da görkemli bir iftar programı düzenlendi. Bu özel etkinlik, hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük bir katılımla gerçekleşti.

sempati mobilya

KIBRIS ESİNTİSİ VE KADIN GİRİŞİMCİLER

Programın onur konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) önceki dönem Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu. Balkan Dostluk Grubu Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile Güven Hastanesi'nin desteğiyle hayata geçirilen bu buluşmaya, 70'ten fazla ülkeden temsilciler, büyükelçiler, sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimleri, iş dünyasının başarılı kadın girişimcileri, yatırımcılar, iş insanları ve üst düzey bürokratlar akın etti. Bu platformun, uluslararası dostluk bağlarını güçlendirmek ve ekonomik iş birliklerini ilerletmek açısından kritik bir rol oynadığı vurgulandı.

KADINLARIN GÜCÜ VE GELECEK VİZYONU

Etkinlik kapsamında, SATKOF ve USTKON Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay, günün anlam ve önemine binaen Ersin Tatar'a özel bir plaket takdim etti. Yapılan konuşmalarda, kadınların toplumdaki vazgeçilmez yeri, ekonomik hayata sundukları değerli katkılar, girişimcilikteki öncü rolleri ve uluslararası iş birliklerindeki hayati sorumlulukları ön plana çıkarıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlamına uygun olarak düzenlenen bu programın, kadınların toplumsal ve ekonomik alandaki etkileyici duruşunu pekiştirmesi, aynı zamanda sağlık turizmi, ticaret, yatırım ve uluslararası diplomasi alanlarında yeni iş birliği fırsatları yaratması hedeflendi. Program sonunda tüm katılımcılara teşekkür edilerek, kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde temsil edildiği bir gelecek temennisinde bulunuldu.