Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 15 Temmuz'un 10'uncu yılı kapsamında yapılan etkinlikler çerçevesinde sabaha kadar nöbet tutarak anma gerçekleştirdi.

VATANDAŞLARA İKRAMDA BULUNULDU
Etkinlik sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kurulan çadırlarda, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla vatandaşlara çeşitli ikramlar sunuldu. 15 Temmuz Gazisi Sedat Us, nöbette yaptığı konuşmada o gece yaşadıklarını anlattı. "Reisin talimatıyla meydanlara çıktık. Olaylardan haberim yoktu, ancak Kızılay'da hainleri teslim alırken yaralandım. Buralara gelerek davamızı anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

UNUTMAMAK GEREK
Başka bir vatandaş Ali Özkan ise, 15 Temmuz'un önemini vurgulayarak, bu anların çocuklara ve torunlara daha gerçekçi bir şekilde aktarılması gerektiğini söyledi. "Unutulursa daha kötü olur. Bu nedenle, hissettirerek anlatmamız lazım" şeklinde konuştu. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da, Cumhur İttifakı'nın bu kutsal topraklarda şehitlerin kanıyla kurulduğunu belirtti ve birliğin önemine dikkat çekti.









