Düzenleme : 15 Temmuz 2025 09:14
15 Temmuz Davaları: 4891 Sanık Cezalandırıldı

15 Temmuz darbe girişimi davalarında 4891 sanık hakkında karar verildi; binlerce sanık çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, birçok sanık beraat etti veya hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar sonucunda, FETÖ'nün sivil yapılanmasında yer alan isimler ve sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyeleri hakkında açılan davalar sonuçlandı.
DAVALARIN SONUÇLARI
Toplamda 4891 sanık hakkında karar verildi. 1634 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, 1366 sanık müebbet hapis cezası aldı. 1891 sanık ise çeşitli süreli hapis cezalarına mahkum edildi. Öte yandan, 2870 sanık beraat etti ve 964 sanık hakkında ise 'ceza verilmesine yer olmadığı' kararı verildi. Yüksek rütbeli birçok sanık da ağır cezalar aldı.
YARGITAY SÜRECİ
İlk derece mahkemelerinde verilen kararların 224'ü Yargıtay tarafından onandı. Diğer dosyaların temyiz süreçleri ise devam ediyor.
YÜKSEK RUTBELİ SANIKLAR
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 1634 kişinin 85'i general ve amiral, 1116'sı subay, 392'si farklı rütbelerde asker, 9'u polis ve 32'si sivildi. Müebbet hapis cezası alan 1366 sanık arasında ise 24 general ve amiral ile birlikte çeşitli rütbelerde subay, polis ve sivil sanıklar bulunuyordu. 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'anayasal düzeni ihlale yardım' suçlarından hapis cezası alan 1891 kişi arasında ise 26 general ve amiral, 776 subay, 156 polis ve 31 sivil yer alıyordu.
- 03:4914 yaşındaki çocuk, üçüncü kez otobüs çaldı: 300 kilometre yol aldı
- 03:40Trump'tan medyaya zehir zemberek sözler: 'İran'a karşı zafer kazandığımızı manşete taşıyacaklar
- 03:30Güney Kore'de Samsung grevi, küresel tedarik zincirlerini tehdit ediyor
- 03:20Küba'dan ABD'ye kanlı uyarı: Bölgeyi kan gölüne çevirebilirsiniz!
- 03:10Almanya'dan 14 ülkeye acil seyahat uyarısı geldi




