14 ülkeye ihracat yapan Türk tekstil devi sallanıyor: İflasın eşiğinde mi?

14 ülkeye üretim yapan Ataca Tekstil, Denizli'de konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, şirkete 3 aylık geçici mühlet vererek bir komiser heyeti atadı.
Türkiye'nin tekstil sektörünün önemli oyuncularından biri olan ve 14 ülkeye üretim yapan Ataca Tekstil, derin bir ekonomik girdabın içine sürüklenmiş durumda. Denizli'nin Göveçlik Mahallesi'nde faaliyet gösteren şirket, finansal zorluklarla başa çıkamayarak konkordato başvurusunda bulundu.
MAHKEMEDEN KRİTİK KARAR: 3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET
Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ataca Tekstil'in içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, şirkete geçici bir nefes alma alanı tanıdı. İcra ve İflas Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince alınan kararla, 22 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirkete 3 aylık bir geçici mühlet verildi. Bu karar, şirketin toparlanması için bir fırsat sunarken, sürecin yakından takibini de zorunlu kılıyor.
DENETİM BAŞLADI: KOMİSER HEYETİ GÖREVDE
Konkordato sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi amacıyla mahkeme tarafından özel bir komiser heyeti görevlendirildi. Adnan Selçuk, Engin Erenler ve Müyeser Kavaklı'dan oluşan bu heyet, Ataca Tekstil'in mali ve idari tüm faaliyetlerini titizlikle inceleyecek ve denetleyecek. Şirketin geleceği bu heyetin raporlarına ve alacaklılarla yapılacak görüşmelere bağlı olacak.
BEBEK TEKSTİLİNDEN AVRUPA PAZARINA UZANAN YOL
2014 yılında kurulan Ataca Tekstil, özellikle bebek tekstili alanındaki ürünleriyle tanınıyordu. Tulum, pijama, uyku tulumu, tişört, kundak, tayt, body gibi giyim ürünlerinin yanı sıra battaniye, havlu, çarşaf, nevresim ve panço gibi ev tekstili ürünleri de üretip pazarlayan şirket, üretiminin önemli bir kısmını uluslararası pazarlara taşıyordu. Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya ve İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihracat yapan Ataca Tekstil'in, İspanya, İsviçre, İsveç, Belçika, Hollanda, Danimarka, Norveç, ABD ve Rusya gibi prestijli pazarlarda da varlık gösterdiği biliniyor. Bu denli geniş bir ihracat ağına sahip bir şirketin konkordato sürecine girmesi, sektörde endişe yaratıyor.
- 06:37İngiltere'de dehşet! İki tren çarpıştı, yaralılar var
- 06:27Sermaye Piyasası Kurulu'nda deprem: Dört daire başkanı görevden alındı
- 06:17Tarih öncesi insanlar haftada sadece 15 saat mi çalışıyordu? Bildiğimiz her şey ters köşe!
- 06:07Yabancı yatırımcılar hisse senedi sattı, tahvil alımına yöneldi
- 05:57Çin yollarındaki gizemli oklar nihayet çözüldü: Sürücüler dikkat!




