SPOR
Yayınlanma : 01 Ekim 2025 02:58

11 Süper Lig kulübü ve oyuncuları PFDK'ya sevk edildi

11 Süper Lig kulübü ve oyuncuları PFDK'ya sevk edildi
TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 7. haftası sonrası 11 kulübü ve bazı oyuncuları 'çirkin ve kötü tezahürat', 'saha olayları' ve 'itibar zedeleyici açıklamalar' gibi nedenlerle PFDK'ya sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 7. haftasında oynanan maçlar sonrası aldığı kararlarla 11 kulübü ve bazı oyuncuları Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

sempati mobilya

DİSİPLİN CEZALARI AÇIKLANDI

Disiplin raporlarına göre, Alanyaspor, Galatasaray, Gaziantep FK, Trabzonspor, Konyaspor, Kayserispor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kocaelispor 'çirkin ve kötü tezahürat' nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca Galatasaray, Gaziantep FK, Kayserispor ve Kocaelispor 'saha olayları' ile Gaziantep FK ise 'talimatlara aykırı hareketi'nden dolayı cezalandırılacak. Antalyaspor, 6 futbolcusunun sarı kart görmesi sebebiyle 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket' ile gündemde.

BAŞKAN VE YÖNETİCİLERE CEZA YOLDA

Başakşehir Kulübü ve Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edildi. Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım da aynı gerekçeyle PFDK'ya gönderildi. Kayserispor Kulübü idarecisi Mustafa Baki Ersoy ise 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'tehdidi' nedeniyle 30 Eylül 2025 tarihine kadar tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Gençlerbirliği Kulübü futbolcuları Franco Daryl Tongya Heubang ve Sekou Koita da Kayserispor müsabakasındaki 'kural dışı hareketleri' nedeniyle disipline gönderildi.