1 Euro'ya Alınan Ev, Yıldızlı Geceler İçin Servet Değerine Kiralanıyor

Almanya'da 1 euroya alınan eski bir tuğla yapı, 4 yıllık restorasyon ve 186.000 euro harcama sonrası 11 metrekarelik lüks bir tatil evine dönüştü. Geceliği 100 euroya kiralanan ev, cam tavanıyla yıldızları izleme imkanı sunuyor.
Küresel emlak piyasasındaki dalgalanmalar ve tatil anlayışındaki değişimler, yaratıcı girişimcileri benzersiz projelere itiyor. Almanya'nın Rips köyünde Marita Hannemann-Muss ve Andrea Muss çiftinin hayata geçirdiği proje, bu trendin dikkat çekici bir örneğini sunuyor. Sembolik bir rakam olan 1 euroya edindikleri eski bir tuğla yapıyı, 4 yıllık yoğun bir restorasyon sürecinin ardından adeta bir inciye dönüştüren çift, şimdi bu minik mekanı astronomik fiyatlarla kiralamaya başladı.

Dünyanın En Küçük Tatil Evi Mi?
Dışarıdan bakıldığında adeta bir oyuncak evi andıran ve Guinness Rekorlar Kitabı'na aday gösterilen bu yapının gecelik kiralama bedelinin 100 euro (yaklaşık 3.700 TL) civarında seyretmesi, konut ve tatil sektöründeki dönüşümün boyutlarını gözler önüne seriyor. Çift, daha önceki deneyimlerini de kullanarak, 11 metrekarelik iki katlı bu yaşam alanını maksimum verimlilikle tasarlamış.

Yıldızları İzleyerek Uykuya Dalmak Mümkün
Evin alt katında yerden ısıtmalı modern bir banyo bulunurken, üst kat akıllıca planlanmış bir yaşam alanına ev sahipliği yapıyor. Mini mutfak, şık bir kanepe ve yemek masası ile donatılan bu bölümde, özellikle cam tavan detayı dikkat çekiyor. Konuklar, bu cam panel sayesinde doğrudan gökyüzündeki yıldızları izleyerek uykuya dalmanın romantik ve sakinleştirici deneyimini yaşıyor. Bu özellik, doğayla baş başa kalmak isteyenler için evi cazip kılıyor. Harabe halindeki yapıyı bu noktaya getirmek için çift, 4 yıllık tadilat, tasarım ve çevre düzenlemesi için toplamda 186.000 euro (yaklaşık 7 milyon TL) harcamış olsa da, açılışla birlikte gelen yoğun rezervasyon talebi, bu büyük riskin karşılığını fazlasıyla verdiğini gösteriyor. "Az çoktur" prensibini turizmde yeniden yorumlayan bu proje, uzun süre konuşulacak gibi duruyor.
- 05:52Allan Hakko ve Pelin Uluksar, Tarabya gecelerinde neşeliydi
- 05:42Emekliler dikkat: Haziran'da banka promosyonları tavan yaptı, rakamlar dudak uçuklatıyor!
- 05:33Dördüncü pedalın gizemi: Eski araçlarda ne işe yarıyordu?
- 05:23Belediyeler de artık gayrimenkul taksitle satabilecek: Ekonomiye dev katkı bekleniyor
- 05:13Samsun şehir hastanesi için 440 milyon liralık ihale sonuçlandı




