• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 19 Mayıs 2022 12:32

Gazilere büyük saygısızlık! Törene alınmadılar!!!

Gazilere büyük saygısızlık! Törene alınmadılar!!!
 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmak için gelen gazi ve şehit yakınları törene alınmadığı iddia edildi. Halkın en arkasında törenleri gözü yaşlı izleyen gaziler, bayraklarını ve Atatürk posterlerini alıp evlerine döndüler.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmak için gelen gazi ve şehit yakınları törene alınmadığı iddia edildi. Halkın en arkasında törenleri gözü yaşlı izleyen gaziler, bayraklarını ve Atatürk posterlerini alıp evlerine döndüler


Türkiye Muharip Gaziler Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü “Tam 15 yıldır bu protokolde yerimiz vardı. Siyasi parti temsilcileri kadar mı değerimiz yok. Kaymakamlıktan her zaman durduğumuz yerde duramayacağımız ve protokolde yerimiz olmadığı belirtildi. Çok üzgünüz ve yüreğimiz kırgın, diğer törenlere de katılmayacağız, gazilere bunu reva gördüler, evimize dönüyoruz” dedi. Gaziler üzgün bir şekilde evlerine döndü. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bugün sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda başladı. Çelenk sunumu için düzenlenen törene Kaymakam Bilgehan Bayar, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, protokol, siyasi parti temsilcileri öğrenciler katıldı.

 
GAZİ VE ŞEHİTLERE TÖREN ALANINDA YER VERİLMEDİ
 

voyage otel

Törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra halkın en arkasında duran ve törenleri oradan takip eden yaklaşık 30 kişilik Türkiye Muharip Gaziler Bodrum Şubesi üyesi ve şehit yakını dikkat çekti.  Belediye Meydanı’ndaki törenin bitiminden sonra SÖZCÜ’ye açıklama yapan dernek başkanı Hasan Külcü 2Bugün büyük bir şok ve üzüntü yaşıyoruz. Bu ülke için kanını canını veren gazi ve şehit yakınlarımıza 200 kişinin katıldığı törende yer bulamadılar. Bulunmamızı istemediler. Kaymakamlıktan verilen bilgide artık protokolde yerimiz olmadığı söylendi. Tam 15 yıldır onurla gururla her bayramda yerimizi alıyoruz. Tören alanında siyasi parti temsilcileri, kurumlar ve kuruluşlar kadarmı değerimiz yerimiz yok, bugün gazilere bunu reva gördüler. Çok üzgünüz, kırgınız. Bu nedenle Bodrum Kalesi’ndeki törenlerede katılmama kararı aldık evlerimize dönüyoruz” dedi


ÜZGÜN KIRGIN VE GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE EVLERİNE DÖNDÜLER


Açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri dev Türk bayrakları ile Atatürk posterlerini alarak Belediye Meydanı’ndan ayrılan gazilerden bazıları tepki göstererek “Biz bu ülke için canımızı kanımı verdik.Koca belediye meydanında düzenlenen törenlere almadılar, zoraki olarak arkada durduk İstiklal Marşımızı onurla söyledik. 15 yıldır en önde onur ve gururla duruyorduk. Nerede durduğumuz çok önemli değil ama en arka sıralara atılmak, tören alanına dahil edilmek, bizleri üzdü bu kararı alanlar ne düşünüyor acaba” dedi.