Zigana geçidi 5 santimetreyi aşan karla kaplandı
- 8 / 1
Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki, tarihi İpek Yolu güzergâhında bulunan 2050 rakımlı Zigana Dağı geçidine mevsimin ilk karı yağdı. Hava sıcaklığının düşmesinin ardından kar kalınlığı 5 santimetreyi geçti. Doğa tutkunları ile yerli ve yabancı turistler bölgeyi ziyaret etti.
- 8 / 2
Zigana Kayak Merkezi işletmecisi Abdullah Eroğlu, yarından itibaren daha kuvvetli yağış beklendiğini ve yağışın sürmesi halinde sezonu açarak misafirleri ağırlamaya devam edeceklerini belirtti. Eroğlu, “Kar artık yağdı. Yani Zigana yavaş yavaş beyaz gelinliğini giymeye başladı. Yarından itibaren daha kuvvetli bir yağış bekliyoruz. İnşallah o yağışlar da olursa sezonumuzu açmış, misafirlerimizi ağırlamaya devam etmiş olacağız. Yağan kar yağışı dolayısıyla Zigana’da kar sezonunun nisan ayının ortalarına kadar süreceğini tahmin ediyoruz” dedi. Eroğlu, bölgede sis ve karın bir arada görüldüğünü, sisin zaman zaman görüşü kapattığını, ardından dağın manzarasının ortaya çıktığını aktardı. Kar yağışıyla ziyaretçi sayısının yükseldiğini belirten işletmeci; manzara, etkinlikler, restoranlar ve doğayla baş başa kalma olanağının ziyaretçilerin ilgisinde etkili olduğunu söyledi.
- 8 / 3
Şehir merkezinden Zigana’ya yaklaşık yarım saatte ulaşılabildiğini kaydeden Eroğlu, Karayolları ekiplerinin çalışmaları sayesinde yolda sorun yaşanmadığını ifade etti. Yabancı ziyaretçilerin ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden, özellikle Bahreyn’den geldiğini belirten Eroğlu, kar yağışıyla bu sayının artmasını beklediklerini söyledi. Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mısırlı Hasan Ali, kar yağışını duyunca bölgeye geldiğini ve manzarayı ilk kez gördüğünü anlattı. Ali, “Mısır’dan geldim, Gümüşhane’de okuyorum. Kar yağdığını duyunca geldim, baktım. Manzara çok güzel ama hava çok soğuk. Çok beğendim. Öyle bir manzara bizde yok zaten. Mısır’da hep çöl ya; dağlar, yeşil şeyler var. Şimdi kar yağdı, bizde kar yağmıyor. Çok güzel geliyor bana, ilk defa görüyorum öyle bir şey. Bizim kralımız Muhammed Salah’ı da buraya davet ediyorum” dedi.
- 8 / 4
- 8 / 5
- 8 / 6
- 8 / 7
- 8 / 8
- 21:59Hisarcık muhtarlarıyla köy sorunları masaya yatırıldı
- 21:50Gemlik'te balıkçı bacasındaki alevler söndürüldü
- 21:4216 yaşındaki şüpheli, husumetlisini ormanlık alanda tüfekle öldürdü
- 21:26Norveç'te karanlıkta kalan köye dev aynalarla ışık getirildi
- 21:17Şehir Hastanesi yolunda İkizdere Köprüsü açıldı











