Yunusemre Belediyesi, 3 yılda 5 ton atık ilaç bertaraf etti

  • 3 / 1 Yunusemre Belediyesi, 3 yılda 5 ton atık ilaç bertaraf etti 0

    Yunusemre Belediyesi, çevre ve insan sağlığını korumak amacıyla yürüttüğü projelerle 2024 yılından bu yana toplam 5 bin 80 kilogram atık ilacı güvenli bir şekilde bertaraf etti.

  • 3 / 2 Yunusemre Belediyesi, 3 yılda 5 ton atık ilaç bertaraf etti 1

    Belediye, 2026 yılının başından itibaren bugüne kadar 1.564 kilogram atık ilaç topladı. Bu süreçte, 2024 yılında bin 22 kilogram, 2025 yılında ise 2 bin 495 kilogram atık ilaç bertaraf edildi. Atık ilaçlar, ilçe genelinde belirlenen eczanelere yerleştirilen özel kutular aracılığıyla toplanıyor.

  • 3 / 3 Yunusemre Belediyesi, 3 yılda 5 ton atık ilaç bertaraf etti 2

    Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, çevrenin korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, atık ilaçların doğru şekilde bertaraf edilmesine katkı sağlamanın önemine dikkat çekti. Balaban, “Kullanılmayan ilaçların gelişigüzel bir şekilde doğaya bırakılmaması konusunda vatandaşlarımızın duyarlı davranmasını önemsiyoruz” dedi.