Van'da aort cerrahisiyle hasta hayata tutundu
- 3 / 1
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ileri düzey cerrahi gerektiren tip bir aort diseksiyon ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
- 3 / 2
İstanbul’da yaşayan 74 yaşındaki Murat Ekin, Siirt ziyareti sonrası rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. İlk müdahalenin ardından SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Ekin’de yapılan tetkiklerde tip bir aort diseksiyon tespit edildi ve acil cerrahi operasyona alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Sezgin ve ekibi, tek seansta aort damarıyla birlikte her iki şah damarı ve kol damarı değiştirerek son derece karmaşık bir operasyon gerçekleştirdi.
- 3 / 3
Op. Dr. Murat Sezgin, hastanın 112 aracılığıyla kabul edildiğini ve ertesi gün acil cerrahi operasyona alındığını belirtti. Ameliyatın, Kalp ve Damar Cerrahisi alanında en zor girişimlerden biri olduğunu ifade eden Sezgin, hastanın ameliyat sonrası 4. gününde bilincinin açık olduğunu, mobilize olabildiğini ve oral beslenmesinin mevcut olduğunu söyledi. Ayrıca, hastanın serviste yakın takip altında tutulduğuna dikkat çekti.
- 16:13Denizli'de narkotikle mücadele zirvesi yapıldı
- 16:04CHP'li Güç'e AK Partili Saygılı'dan sert yanıt: Bankamatik memurları ve sel feryadı!
- 15:54Rektör Kibar, gençlerin kariyerine yön vermeye çağırdı
- 15:44İzmir'de dehşet anları! İnşaat vincinin parçası işçilerin üzerine düştü, 3 yaralı!
- 15:34Ankara'da çocuk bıçaklama olayı: Yaralı hastaneye kaldırıldı










