Vali Karakayadan Bitlisin dünyaca ünlü karakovan balına destek: Marka değeri taşıyor
- 11 / 1
Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, yüksek rakımlı yaylalarda üretilen ve kalitesiyle adından söz ettiren Bitlis karakovan balının hasat etkinliğine katılarak üreticilere destek verdi.
- 11 / 2
Vali Karakaya, doğal yöntemlerle elde edilen ve katkısız üretimiyle öne çıkan Bitlis karakovan balının, bölge ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çekti. Karakaya, "Bitlis’in coğrafyası, florası ve iklimi bu özel balın kalitesini artırıyor. Üreticilerimizi tebrik ediyorum, balımız sadece Türkiye’de değil dünyada da marka değeri taşıyor" ifadelerini kullandı.
- 11 / 3
Vali Karakaya, Bitlisin geçen yıl 2 bin 225 ton bal üretimiyle Türkiyede 5inci sırada yer aldığını ve karakovan sayısında ise ilk sırada bulunduğunu vurguladı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile bal üreticilerinin desteklerle bu rakamları daha da yukarılara çekmek için çalıştığını belirtti. Vali, Bitlis balının coğrafi işaret alması ve 2025 yılında Avrupaya ilk bal ihracatının gerçekleştirilmesi gibi gelişmeleri de gururla paylaştı. Toplamda 181 projeye yaklaşık 340 milyon TL destek sağlandığını ekledi. Bitlis Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Caner Güngördü, bu yılki hasadın beklenen altında kalsa da bereketli geçtiğini söyledi. Güngördü, Bitlis balının binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve prolin değerinin Türkiyedeki en yüksek ballardan biri olduğunu belirtti. Bal üreticisi Güven Güngördü ise iklim şartlarından dolayı rekoltede yüzde 30-40 oranında düşüş yaşandığını ancak bu durumun balın kalitesini olumlu etkilediğini dile getirdi.
- 11 / 4
- 11 / 5
- 11 / 6
- 11 / 7
- 11 / 8
- 11 / 9
- 11 / 10
- 11 / 11
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı
- 10:29Belediyenin ihmali kaderi oldu: Engelli evladıyla perişan anne isyan etti!
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha
- 10:07Eski başpehlivan İbrahim Gümüş'ün vefatı spor camiasında büyük üzüntü yarattı










