Uyanık ameliyatla beyin tümörüne mucizevi zafer: Bölgenin ilk başarısı
- 3 / 1
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde 36 yaşındaki Seyit Fıstıkçı, sağ el ve ayağındaki uyuşma şikayetiyle başvurdu ve beyin MR'ı sonucunda hareket merkezine yakın bir bölgede tümör, ödem ile kanama tespit edildi. Bu zorlu durum, Anestezi Uzmanı Dr. Bekir Suat Kürkçüoğlu liderliğindeki bir ekip tarafından uyanık kraniotomi yöntemiyle ele alındı ve bölge için bir ilk olma özelliği taşıyor.
- 3 / 2
Operasyon, Beyin Cerrahisi Uzmanı Uzm. Dr. Özcan Sönmez'in yönetiminde yaklaşık 3,5 saat sürdü ve hastanın bilinci açık tutuldu. Ekip, ameliyat sırasında el ve kol fonksiyonlarını sürekli kontrol ederek tümörü tamamen çıkardı; bu yaklaşım, kalıcı kuvvet kaybı riskini en aza indirdi ve başarılı bir sonuç elde edildi.
- 3 / 3
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, bu ameliyatın bölgeye yeni bir cerrahi hizmeti getirdiğini belirterek hastanenin geniş coğrafyaya hizmet verdiğini vurguladı. Telefon tamircisi olan Seyit Fıstıkçı, sağ elinin önemi nedeniyle endişe duyduğunu ifade etse de, operasyonun başarısıyla sağlığına kavuştu ve memnuniyetini dile getirdi.
- 07:48Çin'de lüks otomobil, gelenek gereği toprağa gömüldü
- 07:38Fransa'da şok karar: Binalarda kombi dönemi bitiyor, doğalgaz tamamen yasaklanıyor!
- 07:28Bafra'da motosiklet kazası: 1 kişi hastaneye kaldırıldı
- 07:18Suudi Arabistan'da şaşırtan manzara: Çöl beyaza büründü!
- 07:08Hakkari-Van yolunda heyelan: 200 metre uzunluğundaki alan etkilendi










