Uludağ'da nefes kesen kurtarma operasyonu: Telesiyejde mahsur kalan 60 tatilci için zamana karşı yarış!
- 5 / 1
Kış turizminin gözbebeği Uludağ'da talihsiz bir telesiyej arızası, yaklaşık 60 tatilciyi teller üzerinde mahsur bıraktı. Fahri Otel'in telesiyejinde meydana gelen teknik sorun, kayakseverlerin adrenalini daha da yükseltti. Jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri, kayakçıları güvenli bir şekilde indirmek için seferber oldu.
- 5 / 2
Saat 10:30 sularında vites kutusundaki arıza nedeniyle aniden duran telesiyej kabinlerinde mahsur kalan tatilcilerin kurtarılması için JAK, AFAD ve Büyükşehir İtfaiye ekipleri hızla harekete geçti. İlk etapta 52 tatilci, halat yardımıyla yaklaşık yarım saat içinde güvenli bir şekilde indirildi. Ancak, kafeteryalar bölgesine yakın noktada bulunan 8 tatilciyi kurtarma çalışmaları ise devam etti.
- 5 / 3
Yetkililerden alınan bilgilere göre, yaşanan olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmediği öğrenildi. Manuel olarak ve tek tek kabinler üzerinden gerçekleştirilen tahliye çalışmaları, ekiplerin zamanla yarıştığı bir operasyon haline geldi. Kurtarma anları, İHA ekipleri tarafından anbean kaydedildi. Otel yetkilileri, vites kutusuna elektrik gitmediğinde arızanın fark edildiğini ve derhal müdahale ederek arama kurtarma ekiplerinden yardım istediklerini belirtti. JAK ekiplerinin de ihbar sonrası dakikalar içinde olay yerine intikal ettiği kaydedildi.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 01:40Trump'tan medyadaki 'sahte haber' algısına sert tepki: 'Hepsi çıldırdı!
- 01:30Yapay zeka, kafenin müdürlüğünü devraldı: Siparişlerden işe alıma kadar her şeyi yönetiyor
- 01:21Komşunun inadına barajla su bağımsızlığı: Bangladeş kendi kaderini yazıyor
- 01:11İran, ABD'ye yeni bir barış önerisi sundu
- 01:01Sağlık Sektöründe Büyük Temizlik: Elazığ'da 3 Kuruma Dev Operasyon, Doktor ve Hemşireler Dahil Çok Sayıda Gözaltı










