Uluabat Gölü'nde mahsur kalan aile dramı jandarma tarafından sona erdi

  • 4 / 1 Uluabat Gölü'nde mahsur kalan aile dramı jandarma tarafından sona erdi 0

    Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesi'nde, Uluabat Gölü yakınındaki bir evde mahsur kalan bir kadın ve iki çocuk, jandarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla kurtarıldı. Olay, sabah saat 07.30'da meydana geldi ve yağışlar nedeniyle yükselen göl suyunun etrafındaki tarlada izole kalan aile için zorlu saatler yaşandı.

  • 4 / 2 Uluabat Gölü'nde mahsur kalan aile dramı jandarma tarafından sona erdi 1

    Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Asayiş Bot Timi ve Jandarma Asayiş Timleri, acil durum ihbarı üzerine olay yerine intikal etti. Ekipler, su seviyesinin yükselmesiyle ulaşımı zorlaşan bölgeye botlarla ulaşarak, mahsur kalan aileyi güvenli bir şekilde tahliye etti. Operasyon, jandarmanın hızlı müdahalesi sayesinde başarıyla sonuçlandı.

  • 4 / 3 Uluabat Gölü'nde mahsur kalan aile dramı jandarma tarafından sona erdi 2

    Kurtarılan aile üyeleri karaya çıkarıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi ve durumlarının iyi olduğu belirlendi. Yaşanan olay, bölgedeki yağışlı hava koşullarının yol açtığı risklere dikkat çekerken, jandarmanın profesyonel müdahalesiyle bir facianın önlendiği vurgulandı. Yetkililer, benzer durumlarda vatandaşların dikkatli olması ve acil durumlarda 112'yi aramaları konusunda uyarıda bulundu.

  • 4 / 4 Uluabat Gölü'nde mahsur kalan aile dramı jandarma tarafından sona erdi 3