Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan Ankara'ya yeni metro hattı müjdesi
- 4 / 1
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, basın mensuplarıyla iftar programında bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.
- 4 / 2
Bakan Uraloğlu, Ankara’da Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’ndan Esenboğa Havalimanı’na ve üniversite alanına kadar gidecek modern bir metro hattı inşa edileceğini duyurdu. Bu hattın, başkente yakışır bir şekilde tasarlandığını belirten Uraloğlu, projenin 5 yıllık bir süreçte tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti.
- 4 / 3
Ayrıca, Ankara ve İstanbul'daki raylı sistem çalışmalarına da değinen Uraloğlu, kent içi raylı sistemlerde 15 ilde belediyeler ile işbirliği yaparak 848 kilometrelik bir ağı hayata geçireceklerini kaydetti. Uraloğlu, Ankara'da ulaşım problemlerinin yüzeyden çözülmesinin zor olduğunu vurgulayarak, yeni çözümlerin yeraltında aranması gerektiğini belirtti. Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde araç sahipliği ve hareketliliğin 2002 yılından bu yana 4 kat arttığını, dolayısıyla yeni yollar ve alternatif çözümler gerektiğini sözlerine ekledi.
- 4 / 4
- 04:37Değerli araziler peşkeş çekiliyor mu?
- 04:25Borsa haftaya coşkuyla başladı: İlk yarıda rekor yükseliş!
- 04:15Bugün hesaplara 1,4 milyar lira destek ödemesi yatıyor
- 04:05İsrail, 18 Türk aktivisti Girit açıklarında kaçırdı!
- 03:54Yeni Suriye hükümeti, savaş suçlarıyla suçlanan cani için adalet arayışında










