Türkiye'nin deprem haritası güncelleniyor, 600 aktif fay tespit edildi
- 5 / 1
İzmir'de AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen 'Dirençli İzmir: Afet Risklerinin Azaltımı İçin Stratejik ve Kapsayıcı Bir Yaklaşım Projesi' açılış programında önemli gelişmeler yaşandı.
- 5 / 2
Programda konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Türkiye genelindeki diri fay haritasının güncelleneceğini ve fay sayısının 600'lere çıkacağını duyurdu. Ayrıca, güvenli yapılaşma için tünel kalıp ve perde duvar kullanımının zorunlu hale getirileceğini belirtti. Tatar, bu yeni düzenlemelerin binaların dayanıklılığını artıracağını vurguladı.
- 5 / 3
İzmir Valisi Süleyman Elban, kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini ifade ederek, gönüllü vatandaşların ruhsat işlemlerinde bekletilmemesi gerektiğini dile getirdi. Elban, 'Bina bazlı dönüşüme hız vermeliyiz' diyerek, kaynakların verimli kullanılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, kamu binalarının hızlı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İzmir AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci ise 2026 yılı için yeni bir eylem planı hazırladıklarını ve bu kapsamda 168 eylem belirlediklerini açıkladı. Afet yönetim merkezlerinin kurulması ve geçici barınma alanlarının planlanması gibi somut adımlar atılacağı ifade edildi.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 14:31Bayındır'da horoz dövüşü ringi dağıtıldı: 3 kişi yakalandı
- 14:24Çin'in Geely'si, 450 bin liralık elektrikli otomobille Avrupa pazarını sarsıyor
- 14:17Vize krizi patlak verdi: ABD askeri uçakları Bulgaristan'dan ayrılıyor
- 14:10Budapeşte'de Şampiyonlar Ligi öncesi taraftarlar arasında şiddet olayları
- 14:02Çin'den akıl almaz mühendislik: Denizin 113 metre altından dev su hattı!









