Tunceli'de Bir Anadolu Şenliği başladı

  • 3 / 1 Tunceli'de Bir Anadolu Şenliği başladı 0

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği 'Bir Anadolu Şenliği', Tunceli'de başladı. Hakkari, Tunceli, Şırnak, Bingöl ve Bitlis'i kapsayan şenliğin ikinci durağı olan Tunceli'de, açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

  • 3 / 2 Tunceli'de Bir Anadolu Şenliği başladı 1

    Bakan Yardımcısı Çam ve Vali Aygöl, Tunceli Müzesi'nde düzenlenen Tunceli Gastronomi Etkinliği'ni ziyaret ederek yöresel yemekler hakkında bilgi aldı. Bakan Yardımcısı Çam, şenliğin ilk defa düzenlendiğini ve gelecek yıllarda daha kapsamlı hale getirileceğini, yeni şehirlerin de ekleneceğini açıkladı. Çam, şenliğin gençlere ve çocuklara kültür, tarih, sanat ve medeniyetlerini yaşatmayı amaçladığını vurguladı. Gelecek nesillere bu mirası doğru şekilde aktarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

  • 3 / 3 Tunceli'de Bir Anadolu Şenliği başladı 2

    Bakan Yardımcısı Çam, şenliğin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını, turizm bilincini artıracağını ve yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini belirtti. Vali Aygöl ise Tunceli'nin doğası, inancı ve kültürüyle öne çıkan bir şehir olduğunu hatırlatarak, şenliğin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Aygöl, şenliğin kültür, sanat, müzik, çocuk oyunları ve tiyatro gibi etkinlikleri kapsadığını ve her yıl geliştirilerek devam edeceğini duyurdu.