Tunceli'de 200 kilogram dağ sarımsağına el konuldu, şahsa 557 bin lira ceza kesildi

  • 5 / 1 Tunceli'de 200 kilogram dağ sarımsağına el konuldu, şahsa 557 bin lira ceza kesildi 0

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Anıl Köyü kırsalında jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, koruma altındaki 200 kilogram dağ sarımsağı ele geçirildi. Olayla ilgili bir şahsa 557 bin lira idari para cezası uygulandı.

  • 5 / 2 Tunceli'de 200 kilogram dağ sarımsağına el konuldu, şahsa 557 bin lira ceza kesildi 1

    Edinilen bilgilere göre, bölgede bulunan kırsal alanda endemik bir tür olan Dağ Sarımsağı'nın kimliği belirsiz kişi veya kişilerce toplandığı ve araçla bölgeden uzaklaştırıldığı yönündeki ihbar üzerine Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ekipler, bölgedeki tüm güzergahları kapatarak kapsamlı bir takip ve yol kontrol uygulaması başlattı.

  • 5 / 3 Tunceli'de 200 kilogram dağ sarımsağına el konuldu, şahsa 557 bin lira ceza kesildi 2

    Yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli araç durduruldu ve araçta yapılan aramalarda 5 çuval içerisinde yaklaşık 200 kilogram Dağ Sarımsağı bulundu. Araçta bulunan şahıs hakkında 'Doğal dengeye zarar verme' suçu kapsamında 557 bin TL idari para cezası kesildi. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, doğayı koruma ve biyolojik çeşitliliğe yönelik suçların önlenmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

  • 5 / 4 Tunceli'de 200 kilogram dağ sarımsağına el konuldu, şahsa 557 bin lira ceza kesildi 3

  • 5 / 5 Tunceli'de 200 kilogram dağ sarımsağına el konuldu, şahsa 557 bin lira ceza kesildi 4