Trabzon'da Semerciler ve Kunduracılar Caddesi: Tarihin izleri silikleşiyor
- 5 / 1
Trabzon'un tarihi Semerciler ve Kunduracılar Caddeleri, isimlerini geçmişte bu bölgelerde yoğun olarak yapılan mesleklerden alıyor. Ancak zamanın akışı, bu caddelerdeki geleneksel zanaatları büyük ölçüde yok etti.
- 5 / 2
İpek Yolu'nun son kalıntılarını barındıran bu bölgede, eskiden kervanlarla gelen sipahiler, askerler ve hayvanları uğrardı. Semerciler Caddesi, at nallatıcılığı ve semer yapımından adını alırken, Kunduracılar Caddesi ise ayakkabı ve çarık üretiminin merkeziydi. Günümüzde ise atların azalmasıyla semercilik, fabrikasyon üretimin yaygınlaşmasıyla da ayakkabıcılık neredeyse tamamen ortadan kalktı.
- 5 / 3
Şehrin farklı noktalarında az sayıda ayakkabı atölyesi varlığını sürdürürken, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kurslar sayesinde ayakkabıcılık mesleğinin yaşatılması hedefleniyor. Çevre esnafı ve sakinlerinin anlattıkları, bu caddelerin geçmişteki canlılığının ve geleneksel mesleklerin yavaş yavaş tarihe karıştığının bir göstergesi.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 20:50Aliağa'da alevler yükseldi, ekipler seferber oldu
- 20:40Muğlaspor, dayanıklılık testinden başarıyla geçti
- 20:31Algida kamyoneti devrildi, dondurmalar yola saçıldı: 1 yaralı
- 20:21İnegöl'de rögara düşen keçi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
- 20:11Sıcak çarpması ölümcül olabilir: Acilci doktorun hayati uyarıları!











