Torbalı'da kuru domates üretiminde yoğun mesai sürüyor
- 13 / 1
İzmir’in Torbalı ilçesinde kuru domates üreticileri ve tarım işçilerinin yoğun mesaisi devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ihracatın 'kırmızı altın'ı olarak bilinen coğrafi işaretli ürünün katma değerinin artırılması için hasattan kurutmaya kadar tüm süreci yerinde incelemekte.
- 13 / 2
Sıcağın altında ter döken emekçilere moral verildi ve talepleri ile beklentileri dinlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarımının simgeleri arasında yer alan coğrafi işaretli Torbalı kuru domatesinin üretim sürecinde emekçileri asla yalnız bırakmadı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, her yıl yaz sezonunda kıpkırmızı görüntüsüyle tarlalara renk katan kuru domatesin üretim ve hasat süreçlerini yerinde inceledi.
- 13 / 3
Torbalı Pamukyazı Mahallesi’ndeki Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Üngür ve saha ekipleri, ilk olarak domates tarlalarını ziyaret ederek hasat çalışmalarını gözlemledi. Hasadın ardından kurutma alanına geçen ekipler, kuru domates üretiminde katma değerin artırılması için üreticilerle görüştü. Torbalı’da binbir emekle kurutulan domatesler, Amerika’dan İtalya’ya 90’ın üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. İzmir’deki üretimin yüzde 40’ı Torbalı’dan sağlanmakta.
- 13 / 4
- 13 / 5
- 13 / 6
- 13 / 7
- 13 / 8
- 13 / 9
- 13 / 10
- 13 / 11
- 13 / 12
- 13 / 13
- 11:53İdrar kaçırma tedavi edilebilir bir sağlık sorunu
- 11:43Yangın söndürme kovası göletten tek parça halinde kurtarıldı: 50 bin dolarlık ekipman zarar görmedi
- 11:32KUTSO Başkanı Argat: Kütahya, savunma sanayisine entegre olmalı
- 11:23Söke'de hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı
- 11:13Anadolu Dostluk Rallisi'nde ilk yarı bitti, Pamukkale'ye ulaşıldı!










