Tokat’ın yenilenen kapısı: Şehrin modern yüzüyle yeni bir dönem başlıyor
- 5 / 1
Tokat Belediyesi tarafından yenilenen Tokat Şehirlerarası Otobüs Terminali, modern altyapısı ve artırılan sefer kapasitesiyle şehrin kapısı olarak yeniden hizmete açıldı. Terminal, 2001 yılında hizmete girmiş ve 2025 yılında kapsamlı bir yenileme sürecinden geçirilmiştir. Bu yenileme ile engelli erişim standartları, akıllı yönlendirme ekranları, güçlendirilmiş güvenlik noktaları, yenilenen kafe ve mescit alanları eklenerek, şehrin ulaşım kapasitesi üst seviyeye çıkarılmıştır.
- 5 / 2
Ahmet Arat, Tokat Terminal esnafları adına konuşarak, terminalin yeni kimliğine dikkat çekti ve Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun ifadesiyle terminalin Tokat’ın kapısı olduğunu belirtti. Arat, bu kapıdan geçen her yolcunun Tokat’ın sıcaklığını hissetmesi için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, terminalde günlük sefer sayısının 127’ye yükseldiğini, toplamda 961 kişiye istihdam sağlandığını ve terminalin Türkiye’de T1 belgesine sahip ilk otogarlar arasında yer aldığını vurguladı. Burası sadece bir ulaşım noktası değil, Tokat’ın kültürünü ve modern yüzünü temsil ediyor.
- 5 / 3
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, terminalin şehrin vitrini olduğunu belirterek, Tokat’ın havalimanı gibi bu otogarın da önemli bir kapı olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, belediyenin imkânlarıyla yapılan yenileme çalışmalarında esnafın desteğinin kıymetli olduğunu ve birlikte başarıldığını ifade etti. Şehrin tarihi, gastronomisi ve kültürüyle büyük potansiyeli olduğunu belirterek, terminalin teknolojik, temiz, güvenli ve fonksiyonel olması gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Esat Yapıcı tarafından dua edildi ve kurdele kesimiyle açılış tamamlandı; ardından Yazıcıoğlu, esnafları ziyaret etti.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 14:53Bakan Fidan'dan İsrail'e dikkat çekici teklif: Filistin'i tanıyın, destek artar
- 14:46Ukrayna'dan Rusya'ya nefes kesen darbe: Nükleer taşıyıcılar böyle küle döndü!
- 14:39Mattia Messina Denaro'nun 232 milyon dolarlık mirası devlete geçti
- 14:31Bayındır'da horoz dövüşü ringi dağıtıldı: 3 kişi yakalandı
- 14:24Çin'in Geely'si, 450 bin liralık elektrikli otomobille Avrupa pazarını sarsıyor









