Ticaret Bakanı Bolattan Irakta kritik açıklamalar: Ekonomik ilişkileri büyütme hedefi!
- 4 / 1
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irakın Başkenti Bağdatta gerçekleştirilen Genel Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programında önemli açıklamalarda bulundu.
- 4 / 2
Bolat, yaptığı konuşmada Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin oldukça güçlü olduğunu vurguladı. Ticaretten tarıma, sanayiden hizmetlere kadar birçok alanda iş birliği yaptıklarını belirten Bakan Bolat, hedeflerinin bu ilişkileri daha da derinleştirmek olduğunu ifade etti. "350 kilometre aynı sınırları paylaşıyoruz. Hedefimiz, iki ülkenin menfaatleri için daha fazla çalışmak" dedi.
- 4 / 3
Bakan Bolat, Irak ziyareti çerçevesinde heyetler arası kapsamlı görüşmeler yaptıklarını ve birçok konuda mutabık kaldıklarını aktardı. 2024 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Iraka yapacağı ziyaretin önemine dikkat çeken Bolat, Türk müteahhitlerinin Iraktaki projelerdeki rolüne de vurgu yaptı. "Bugüne kadar Türk müteahhitleri, Irakta 200den fazla projeyi 36,5 milyar dolarlık bir değerle tamamladı. Bu başarı, iki ülke arasındaki ekonomik bütünleşmeyi güçlendiriyor" şeklinde konuştu. Bakan Bolat, programın ardından Türkiye Irak Ortak Ekonomi ve Ticaret Komitesinin ikinci toplantısını gerçekleştireceklerini de belirtti. Bu toplantının, ticaret ve yatırımlar açısından önemli gelişmelere kapı açacağı öngörülüyor.
- 4 / 4
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi
- 05:43Sazlıdere'de bilirkişi şoku: TOKİ inşaatları mevzuata aykırı mı?
- 05:35Donald Trump Jr. nadir element şirketi için Pentagon'dan dev kredi aldı









