Tarihi Gediz Köprüsü restore edildi

  • 6 / 1 Tarihi Gediz Köprüsü restore edildi 0

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, restorasyonu tamamlanan tarihi Gediz (Buruncuk) Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kültürel mirasına kazandırılan tarihi köprülerin sayısının 532'ye ulaştığını belirtti. Bakan Uraloğlu, 48 tarihi köprünün de restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, açılışı yapılan Gediz Köprüsü'nün teknik ve manevi açıdan önemli bir durak olduğunu vurguladı.

  • 6 / 2 Tarihi Gediz Köprüsü restore edildi 1

    Bakan Uraloğlu, geçmişin izlerini taşıyan yapıların korunmasının, bir toplumun geleceğini sağlıklı inşa etmesi için elzem olduğunu söyledi. Anadolu'nun ortak mirasına sahip çıkmanın önemine değinen Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak sadece ulaşım altyapısı inşa etmekle kalmayıp, aynı zamanda bu toprakların hafızasını da koruduklarını dile getirdi. Tarihi yapıların aslına uygun restore edilerek gelecek nesillere aktarılmasının turizme ve ticarete katkı sağladığını, kültürel kimliği güçlendirdiğini belirtti.

  • 6 / 3 Tarihi Gediz Köprüsü restore edildi 2

    Gediz Nehri'ni birbirine bağlayan tarihi Gediz (Buruncuk) Köprüsü'nün bölgenin önemli ulaşım yapılarından biri olduğunu açıklayan Uraloğlu, köprünün 1933-1935 yılları arasında inşa edildiğini hatırlattı. Zamanla yıpranan köprünün Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir restorasyon ve güçlendirme çalışmasıyla yeniden hizmete açıldığını aktardı. Bu çalışmayla köprünün yeniden canlandırılarak bölgenin ulaşımına, turistik ve kültürel değerine katkı sağlandığını sözlerine ekledi. Uraloğlu ayrıca, İzmir'in ulaşım ve iletişim altyapısına son 24 yılda yaklaşık 349 milyar lira yatırım yapıldığını da belirtti.

  • 6 / 4 Tarihi Gediz Köprüsü restore edildi 3

  • 6 / 5 Tarihi Gediz Köprüsü restore edildi 4

  • 6 / 6 Tarihi Gediz Köprüsü restore edildi 5