Süphan Dağı'nda sis ve kar batağına saplanan dağcılar belediye ekiplerince kurtarıldı

  • 6 / 1 Süphan Dağı'nda sis ve kar batağına saplanan dağcılar belediye ekiplerince kurtarıldı 0

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Süphan Dağı'na tırmanış yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan bir grup dağcı, Aydınlar Belde Belediyesi'nin başarılı müdahalesiyle kurtarıldı.

  • 6 / 2 Süphan Dağı'nda sis ve kar batağına saplanan dağcılar belediye ekiplerince kurtarıldı 1

    Edinilen bilgilere göre, Kışkılı Mahallesi'nde gece konaklayan 16 kişilik dağcı grubu, sabah saatlerinde bastıran yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle tırmanışlarını iptal etmek zorunda kaldı. Hava şartlarının daha da kötüleşmesi üzerine yardım çağrısında bulunan dağcılar, bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerini beklemeye başladı.

  • 6 / 3 Süphan Dağı'nda sis ve kar batağına saplanan dağcılar belediye ekiplerince kurtarıldı 2

    İhbar üzerine Aydınlar Belde Belediyesi'ne bağlı arama kurtarma ekipleri, zorlu arazi ve olumsuz hava şartlarına rağmen hızla bölgeye intikal etti. Uzun süren çalışmalar sonucunda mahsur kalan dağcılar, güvenli bir şekilde kurtarılarak beldeye indirildi. Aydınlar Belde Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Emen, vatandaşların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, ekiplerin zorlu şartlara rağmen başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirtti. Van Doğa Sporları Kulübü üyesi Nuri Kaplan ise gösterilen yardımseverlikten dolayı belediye başkanı İbrahim Ergün ve tüm ekibine teşekkürlerini iletti. Yetkililer, dağcıları mevsim şartlarına dikkat etmeleri ve gerekli ekipman olmadan tırmanışa geçmemeleri konusunda uyardı.

  • 6 / 4 Süphan Dağı'nda sis ve kar batağına saplanan dağcılar belediye ekiplerince kurtarıldı 3

  • 6 / 5 Süphan Dağı'nda sis ve kar batağına saplanan dağcılar belediye ekiplerince kurtarıldı 4

  • 6 / 6 Süphan Dağı'nda sis ve kar batağına saplanan dağcılar belediye ekiplerince kurtarıldı 5