Süleyman Soylu: Avrupa'daki Türkler asla değişmeyecek
- 11 / 1
AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenen Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.
- 11 / 2
Soylu, burada yaptığı konuşmada, Avrupa'daki Türk toplumuna yönelik güçlü mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, 'Ne yaparlarsa yapsınlar sizi değiştiremediler. Avrupa’daki Türkler yükseliyor' ifadelerini kullandı. Soylu, Ramazan’ın bir medeniyet olduğunu vurgulayarak, Türk toplumunun kimliklerini ve kültürel bağlarını koruduğunu belirtti.
- 11 / 3
Soylu, ayrıca Avrupa'nın karşı karşıya olduğu küresel sorunlara da değindi. Ukrayna-Rusya Savaşı, enerji krizi ve pandemi sonrası dönemin Avrupa’yı ciddi bir sınamaya tabi tuttuğunu ifade etti. 'Dünya büyük bir alt üst oluş yaşıyor' diyen Soylu, Avrupa’nın güvenlik ve demografi alanında yeni bir döneme girdiğini aktardı. Ayrıca, uluslararası sistemin Gazze’deki olaylar gibi durumlarda ciddi bir 'vicdan testi' verdiğini söyledi. Soylu, Avrupa'daki Türk toplumunun 'uç beyleri' olduğunu belirterek, onların Türkiye'nin ve bulundukları ülkelerin geleceğinde önemli roller üstlendiğini vurguladı. Son olarak, Bordeaux'da bir dizi temas gerçekleştiren Soylu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi ve Türkiye’nin Bordeaux Başkonsolosu ile görüştü.
- 11 / 4
- 11 / 5
- 11 / 6
- 11 / 7
- 11 / 8
- 11 / 9
- 11 / 10
- 11 / 11
- 12:37Büyükçekmece'de 23 Nisan coşkusu doruğa ulaştı
- 12:27Savaş gölgesindeki Körfez'e 10 milyar dolarlık gizli finansman: Pimco devrede
- 12:17Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Vergi Denetim Kurulu'na akademik işbirliği
- 12:08Tuzla'da yürekleri ağza getiren yangın: Daire kullanılamaz hale geldi
- 11:57DTO'da iş teftişi faaliyetleri bilgilendirme toplantısı yapıldı










