Sulama kanalına düşen genci kurtarma operasyonu: Cesaret ve zamanla yarış!

  • 5 / 1 Sulama kanalına düşen genci kurtarma operasyonu: Cesaret ve zamanla yarış! 0

    Adana'da yaşanan olayda, dengesini kaybederek DSİ'ye ait sulama kanalına düşen 15 yaşındaki C.Ü.Ç. isimli genç, çevredeki vatandaşların duyarlılığı sayesinde son anda kurtarıldı. Olay, merkez Yüreğir ilçesi Tahsilli Mahallesi Ege Bağatur Caddesi'nde meydana geldi.

  • 5 / 2 Sulama kanalına düşen genci kurtarma operasyonu: Cesaret ve zamanla yarış! 1

    Arkadaşlarıyla birlikte kanal kenarında yürüyen C.Ü.Ç., ayağının takılması sonucu suya düştü. Sürüklenmeye başlayan genç, yardım çığlıkları atmaya başladı. Çığlıkları duyan esnaf Tolgahan Tümer, tereddüt etmeden kendini sulama kanalına attı. Tümer, boğulma tehlikesi geçiren genci yakalayarak kanal kenarına çekti. Bu sırada, olay yerinde bulunan Feyyaz Onamlı isimli bir başka vatandaş da demir çubuk uzatarak hem kurtarıcı Tümer'in hem de C.Ü.Ç.'nin kanaldan güvenli bir şekilde çıkmasını sağladı.

  • 5 / 3 Sulama kanalına düşen genci kurtarma operasyonu: Cesaret ve zamanla yarış! 2

    Kanalın kenarına çıkarılan ve sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen C.Ü.Ç., ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. O anlar, bir cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Kurtarma anına ilişkin konuşan Tolgahan Tümer, daha önce de benzer bir olaya müdahale ettiğini belirterek, "Burada boğulanları da görmüştüm o sebeple çocuğun böyle bağırışını da duyunca dayanamadım, atlayıp kurtardım" dedi. Tümer, gençlerin serinlemek amacıyla sulama kanallarına girmesinin büyük tehlikeler yarattığına dikkat çekti.

  • 5 / 4 Sulama kanalına düşen genci kurtarma operasyonu: Cesaret ve zamanla yarış! 3

  • 5 / 5 Sulama kanalına düşen genci kurtarma operasyonu: Cesaret ve zamanla yarış! 4