Sudan'da yeni katliam: Yaklaşık 300 ölü
- 3 / 1
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmalar devam ediyor. Acil Durum Avukatları adlı insan hakları savunma grubu, RSF'nin Kuzey Kordofan eyaletinde gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
- 3 / 2
Açıklamaya göre, RSF cumartesi ve pazar günleri Bara şehrinin yakınlarındaki köylere saldırılar düzenledi. Shag Alnom köyünde 200 kadar kişi kundaklama ve silahlı saldırılar sonucu öldürülürken, çevredeki diğer köylerde de yağma nedeniyle 38 sivil hayatını kaybetti. Pazar günü ise Hilat Hamid köyüne düzenlenen saldırıda, aralarında hamile kadınlar ve çocuklar da bulunan 46 kişi öldürüldü. Acil Durum Avukatları, RSF yöneticilerini sorumlu tuttu ve hedef alınan köylerde herhangi bir askeri unsurun bulunmadığını, bu saldırıların uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini belirtti.
- 3 / 3
Birleşmiş Milletler (BM), son saldırılarda 3400'den fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı. ABD ve insan hakları grupları, RSF'yi savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırımla suçluyor. RSF liderleri ise sorumluların tespit edilip adalete teslim edileceğini söylüyor. Sudan ordusu ve RSF, Nisan 2023'ten beri iç savaşın en önemli cephelerinden biri olan bu bölgede savaşmaya devam ediyor. Sudan ordusu ülkenin merkezini ve doğu bölgelerini kontrol altında tutarken, RSF batı bölgelerindeki varlığını sürdürüyor ve Kuzey Kordofan eyaletindeki kontrolünü güçlendirmeye çalışıyor.
- 08:00Erzincan, dünya arkeolojisinin buluşma noktası oluyor
- 07:48Erzincan'da gökyüzünden yağan dolu ve dağdan kopan topraklar yolu kapattı
- 06:09Mavi Vatan yasasıyla Yunanistan'a yanıt niteliğinde adım
- 06:01EYT emeklileri dikkat: SGK, geçmişe dönük incelemelerle emeklilikleri iptal ediyor!
- 05:53İşçiler eylemde: Sözler tutulmadı, kıdem tazminatları ödenmedi








