SUBÜ'de çocuk işçiliğine karşı proje: Bilinçli aileler, eğitimli çocuklar
- 5 / 1
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Gastronomi Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında desteklenen 'Bilinçli Aileler, Eğitimli Çocuklar' projesini hayata geçirdi.
- 5 / 2
Proje, fındık işçiliğinde çocukların karşılaştığı sorunları farklı boyutlarıyla ele alarak, ailelerin bilinçlenmesini ve çocukların sağlıklı gelişimine katkı sunmayı hedefliyor. Araştırma Görevlisi Elif Kaymaz, Klinik Psikolog Öğretim Görevlisi Tuğba Tosun ve Diyetisyen Özgür Haykır’ın katkılarıyla yürütülen projede, çocukların psikolojik durumları, eğitim hayatlarının sürdürülebilirliği ve temel haklarının korunması üzerinde duruldu. Ailelere de bilinçli destek verme yolları anlatıldı.
- 5 / 3
Çocukların büyüme ve gelişim süreçlerinde sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanırken, besin dengesi ve yeterli beslenmenin çocuk sağlığı üzerindeki etkileri detaylı olarak ele alındı. Proje kapsamında çocuklarla çeşitli oyunlar da oynandı. Gastronomi Topluluğu Akademik Başkanı Araştırma Görevlisi Elif Kaymaz, projenin çocukların eğitimden uzaklaşmadan sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini, ailelerin bilinçlenmesini ve toplumda çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda farkındalık oluşturulmasını hedeflediğini belirtti.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 16:0915 Temmuz gecesi herkes efe kesildi: Başkan Çerçioğlu'ndan duygu yüklü o paylaşım
- 16:00Başkan Pehlivan: 'Bu birlik sonsuza dek sürecek
- 15:51Erciş'te akrabalar birbirine girdi: Arazi kavgası 8 cana mal oldu
- 15:41Venezuela'da depremler sonrası can kaybı 4 bin 500'ü aştı
- 15:31Başkan Akın'dan 15 Temmuz ruhuna vurgu: 'Millet iradesi her şeyin üstündedir










