Şok gelişme: Üniversiteyi 3 yılda bitirmek mümkün! Yök Başkanı Özvar duyurdu
- 3 / 1
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite eğitimini hızlandırmak isteyen ve gerekli şartları taşıyan öğrencilerin mezuniyetlerini öne çekebilecekleri yeni bir düzenlemenin müjdesini verdi. Bu yenilikçi uygulama, önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçirilecek.
- 3 / 2
YÖK Başkanı Özvar, yaptığı açıklamada, başarılı ve istekli öğrencilerin, üniversite eğitimini daha kısa sürede tamamlamalarına olanak tanıyacaklarını belirtti. Bu kapsamda, müfredatın çıktılarını ve kazanımlarını başarıyla tamamladığı tespit edilen öğrencilerin, güncellenmiş veya aynı müfredatı daha kısa sürede bitirebilmelerinin önü açılacak. Bu önemli değişiklik, öğrencilere daha hızlı kariyer yapma imkanı sunmayı hedefliyor.
- 3 / 3
Özvar, konuşmasında ayrıca, sanayi ve hizmet sektöründeki nitelikli eleman ihtiyacına ve beceri açıklarına dikkat çekti. Yükseköğretim ekosisteminin bu değişime ve dönüşüme uyum sağlayacak şekilde yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Özvar, hem zihinsel beceri gerektiren alanlarda hem de pratik uygulama bilgisine sahip iş gücünün önemini dile getirdi. Ülkemizin yüksek katma değer üretmesi için bu iki beceri setinin uyum içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Uluslararası iş gücü piyasalarında yetenek çekebilme ve yeniden beceri kazandırma yatırımlarının artırılmasının da büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
- 10:42Brad Pitt, penis kremi firmasıyla davalık oldu: İsim krizi büyüyor
- 10:35Ilıca'da 77 yıllık bayramlaşma geleneği coşkuyla sürdü
- 10:28Karadeniz'in sesi Kazım Koyuncu'nun hayatı beyaz perdede canlanıyor: Cem Yiğit Üzümoğlu başrolde
- 10:21Karakaya Barajı'ndaki su tahliyesi, vatandaşlar için göz alıcı bir manzara sundu
- 10:14Peru'da Dağa Kazınmış 5 Bin Delik: İnka Muhasebe Sırrı Çözülüyor!









