Şok eden 'change araç' çetesine büyük darbe! 11 ilde eş zamanlı operasyon başladı!

  • 3 / 1 Şok eden 'change araç' çetesine büyük darbe! 11 ilde eş zamanlı operasyon başladı! 0

    Bursa merkezli dev bir operasyonla, gümrük kaçağı araç ticaretine büyük bir darbe vuruldu. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aylar süren titiz teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından bir oto kaçakçılığı çetesini çökertti.

  • 3 / 2 Şok eden 'change araç' çetesine büyük darbe! 11 ilde eş zamanlı operasyon başladı! 1

    Ekiplerin çalışmasında M.I., S.Y., C.A. ve M.D. isimli şüphelilerin, yurt dışında kayıtlı araçları yabancı şahıslar üzerinden "turistik kolaylıklar" yöntemiyle Türkiye'ye yasal olmayan yollarla soktukları tespit edildi. Şüphelilerin, ülke içinde kayıtlı araçların şase numaralarını yurt dışından getirilen araçlara işleyerek bu araçları "change" yapıp piyasaya sürdükleri belirlendi. Bu yöntemle hem vergi kaçırıldığı hem de yasa dışı ticarete zemin hazırlandığı ortaya çıktı.

  • 3 / 3 Şok eden 'change araç' çetesine büyük darbe! 11 ilde eş zamanlı operasyon başladı! 2

    Bu tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Bursa başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Denizli, Burdur, Nevşehir, Erzurum, Şanlıurfa, Bitlis ve Mardin illerinde eş zamanlı olarak nefes kesen baskınlar düzenledi. Operasyonlarda toplamda 19 adet gümrük kaçağı "change" araç ile 4 adet gümrük kaçağı motor bloğu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.I. ve C.A., sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet suçundan adli tahkikatın devam ettiği öğrenildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, gümrük kaçağı oto kaçakçılığına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini duyurdu.